Zöld gnocchi

Friss gnocchit már mindenhol kapni. Keverd össze friss vagy fagyasztott spenóttal, vagy dobj össze hozzá egy gyors brokkolipesztót! Adhatsz hozzá csirkét, tejszínt, fűszereket.

(Fotó: Ízes Élet)

Hozzávalók:

  • 1 fej brokkoli
  • 5 dkg dió
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

A brokkolit rózsáira szedjük, lobogó, forró sós vízben roppanósra (félig) főzzük, majd reszelt parmezánnal, dióval, fokhagymával és kevés olívaolajjal összeturmixoljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A pesztót, akár nagyobb mennyiségben előre is elkészíthetjük, amit aztán kenyérre kencének, vagy zöldségekhez mártogatósnak is kínálhatjuk.

A gnocchit bő, sós, forró vízben 1-2 perc alatt kifőzzük, és egy lábosban összeforgatjuk a brokkolipesztóval.

Reszelt parmezánnal és durvára aprított dióval tálaljuk.

Forrás: Ízes Élet

1
2
3