Zöld gnocchi
Friss gnocchit már mindenhol kapni. Keverd össze friss vagy fagyasztott spenóttal, vagy dobj össze hozzá egy gyors brokkolipesztót! Adhatsz hozzá csirkét, tejszínt, fűszereket.
Hozzávalók:
- 1 fej brokkoli
- 5 dkg dió
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg reszelt parmezán
- olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedjük, lobogó, forró sós vízben roppanósra (félig) főzzük, majd reszelt parmezánnal, dióval, fokhagymával és kevés olívaolajjal összeturmixoljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A pesztót, akár nagyobb mennyiségben előre is elkészíthetjük, amit aztán kenyérre kencének, vagy zöldségekhez mártogatósnak is kínálhatjuk.
A gnocchit bő, sós, forró vízben 1-2 perc alatt kifőzzük, és egy lábosban összeforgatjuk a brokkolipesztóval.
Reszelt parmezánnal és durvára aprított dióval tálaljuk.
Forrás: Ízes Élet