A rizskása egy könnyen emészthető és gluténmentes instant kása, amely a zabkása mellett a legnépszerűbb gyorsan és könnyen elkészíthető reggelik egyike. A rizskását most gránátalmával és kókusszal ízesítjük.
A gránátalma elfogyasztása eleinte körülményesnek tűnhet, azonban érdemes elsajátítani egy gyors pucolási rutint hozzá, hogy örömmel be tudjuk illeszteni őszi étrendünkbe ezt a kissé savanykás, de nagyon ízletes és különleges gyümölcsöt.
Hozzávalók (2 adaghoz):
- 10 dkg natúr rizskása
- 3 dl víz
- 1 dl sűrű kókusztejszín
- 3 dkg eritrit
- ½ gránátalma
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- 10 db kesudió
Elkészítés:
A rizskását és a vizet egy főzőedénybe öntjük, majd folyamatos kevergetés mellett, közepes lángon pár perc alatt sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a kókusztejszínt és az eritritet, felolvasztjuk benne, majd levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.
A gránátalmát megpucoljuk, lehártyázzuk és kimagozzuk.
A gránátalma magjai alacsony kalóriatartalmúak, viszont rostokban igen gazdagok, ezért kiválóan alkalmasak méregtelenítésre és súlycsökkentésre.
Üvegpoharakba rétegezzük a hozzávalókat ebben a sorrendben: rizskása, kókuszreszelék, gránátalma, rizskása, gránátalma, kesudió.
Tálalhatjuk frissen, langyosan, de akár egy éjszakát hűtőben is pihentethetjük, ha jól jönne másnap gyors reggeli étkezésként.
Gökler Krisztina receptje.
Ha hétvégén főzni támad kedved, akkor feltétlenül próbáld ki ezt az ütős fasírt és tésztasaláta receptünket, desszertnek pedig mit szólnál egy szuper túrós lepényhez?
Fotó/Forrás: Ízes Élet