3. Chiamagot mindenhova!
Na jó, majdnem mindenhova! Mindösszesen 1 evőkanál az apró, csodatévő magokból 4 gramm fehérjét és 10 gramm rostot tartalmaz. Sok reggelihez passzol: tehetjük smoothie-ba, zabkásába, belesüthetjük a granolába (sült müzlibe), illetve ki ne hagyjuk a már-már klasszikusnak számító tejes, kókusztejes vagy joghurtos chiapudingot.
4. Csicseriborsó
Két formában is fogyaszthatjuk. A csicseriborsó lisztjéből szuper lepény süthető, a főtt (vagy konzerv) csicseriborsó pedig kiváló alapanyaga a humusznak és egyéb kenyérre kenhető kencéknek.
5. Dúsítsuk fel a zabkását!
Evidens, hogy még több fehérjét fog tartalmazni a zabkásánk, ha a zabpelyhet nem vízben, hanem tejben főzzük puhára. De mi a helyzet akkor, ha nem fogyasztunk állati eredetű fehérjét? Jó hír, hogy a szójatej kb. ugyanannyi fehérjét tartalmaz, mint a hagyományos tehéntej. 1-2 evőkanál hozzáadott mogyoróvaj pedig szintén segít fehérjedúsabbá tenni a reggelinket.
Forrás: Ízes Élet/the kitchn