3. A diétabarát farsangi fánk: csörögefánk zablisztből
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 0,5 dl tej
- 3 dkg eritrit
- 15 dkg zabliszt
- 20 dkg kókuszolaj
- porrá őrölt eritrit
- cukormentes baracklekvár
Elkészítés:
A tojásokat összekeverjük a tejjel és az eritrittel, majd beleszitáljuk a zablisztet is. Kb. 5 percig gyúrjuk a tésztát. Ha túl ragacsos lenne, adunk még hozzá lisztet. Ezután fél óráig pihentetjük a tésztát.
Ha letelt a fél óra, liszttel megszórt nyújtódeszkán vékonyra (kb. 5 mm) nyújtjuk a tésztát. Derelyevágó vagy kés segítségével rombusz alakú darabokat vágunk, amelyeknek a közepét 2 cm hosszan bevágjuk. Az itt keletkezett lyukon pedig átdugjuk a rombusz egyik végét, majd óvatosan kihúzzuk hátul.
A kókuszolajt felforrósítjuk és pár perc alatt aranybarnára sütjük benne a csörögék mindkét oldalát.
Porrá őrölt eritrittel megszórva, cukormentes baracklekvárral tálaljuk.
Plusz tipp: a farsangi fánkok mellé tökéletesen passzol a Hungaria Rosé Extra Dry magyar pezsgő, amely aranyérmes lett a neves francia pezsgőversenyen és a nemzetközi TOP 10-es listára is felkerült.
Forrás: Ízes Élet