A hűvösebb őszi napok szívet melengető finomságát, a waffelt bárki meg tudja otthon csinálni. Arra kell csupán figyelni, hogy kívül ropogós, belül omlós legyen, ez a tökéletes waffel elkészítésének egyik aranyszabálya. További tippeket Hegyi Balázs, a Hilton Garden Inn Budapest City Centre séfje ad most nekünk.
Friss tésztából készül a tökéletes waffel
„Az aranybarna, ínycsiklandó waffel titka, hogy csak frissen készült krémes tésztával dolgozzunk, és fontos, hogy megfelelő mennyiségű tésztát öntsünk a sütőbe. Ha elég kreatívak vagyunk, nem csak édes, hanem sós változatban, továbbá vegetáriánus módon is elkészíthetjük. A díszítésnél a fantázia nem ismer határokat: a sós változatot akár krémsajttal, sonkával, rukkolával, parmezánnal is tálalhatjuk, az édeset pedig gyümölcsökkel, tejszínhabbal, lekvárral, édes mártásokkal vagy pudingokkal kínálhatjuk” -mondja Hegyi Balázs.
Őszi variációk
A waffelt hagyományosan juharsziruppal szolgálják fel. Ám ha valaki magyar ízekre vágyik, a hazai gasztronómiából átemelt apró részletekkel teheti reggelijét igazán egyedi élménnyé. Az őszi hangulat megteremtéséhez most szőlőt, mézet, bogyós gyümölcsöket használtunk a díszítéséhez. A finomság elkészítésébe bevonhatjuk a gyerekeket is, a waffelt általában ők is imádják, és különösen izgalmas élmény lehet számukra, ha ők is segédkezhetnek a sütésben, díszítésben.
A waffel tökéletes reggeli lehet, ha figyelünk arra, hogy egészséges és friss alapanyagokból készüljön. Sose hagyjuk ki a reggeli étkezést, mert az nemcsak a napi fizikai, de szellemi tevékenységünk megalapozója is.