Virslimúmia
Hozzávalók (8 darabhoz):
- 1 csomag konyhakész, sütőpapírra feltekert leveles tészta (27 dkg-os kiszerelés)
- 2 evőkanál mustár
- 8 db virsli (ha műbeles, távolítsuk el felhasználás előtt)
- kevés tojás a kenéshez
- egész borsszemek
Elkészítés:
A kitekert leveles tésztát egyenletesen megkenjük mustárral, majd függőlegesen 21 egyforma csíkra vágjuk. A virsliket megszurkáljuk villával. Egy csíkot rátekerünk a virsli egyik végére, ez lesz a „turbán”, kis helyet kihagyunk az arcnak, majd 2 csíkból kialakítjuk a testet. Hasonlóan elkészítjük a többi múmiát is. A múmiákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük felvert tojással.
180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15-18 percet sütjük. Tálalás előtt a fejekre tesszük az egész bors szemeket.
Forrás: Ízes Élet