(Fotó: Ízes Élet)

Nyakunkon a Halloween, és mivel az elmúlt években már itthon is egyre népszerűbb ez az elsősorban angolszász országokra és Amerikára jellemző ünnep, ezért arra gondoltunk, hogy segítünk nektek kicsit az előkészületekben. A tökfaragás után mindenkinek garantáltan jól fog esni egy adag virslimúmia. Gyorsan elkészíthető és egyszerű halloweeni receptek következek, amelyek akár partifalatokként is megállják a helyüket.

A konyhakész leveles tészta mindig jó választás, ha nincs sok időnk. Most Halloween legcukibb figuráit készíthetjük el belőle. Ha este bulizni mentek vagy épp vendégeket vártok, még pont időben vagytok ahhoz, hogy elkészítsétek ezeket a finomságokat. Ha elkészültek a múmiafinomságok, érdemes kipróbálni az ősz slágerének számító sütőtökös receptjeinket is, ezek itt találhatók.

Múmiák

Hozzávalók (6 darabhoz):

  • 1 csomag konyhakész, sütőpapírra feltekert leveles tészta (27 dkg-os kiszerelés)
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál morzsolt zöldfűszer
  • 3-4 evőkanál paradicsomszósz
  • kolbász- vagy szalámikarikák (kisebb átmérőjű karikák)
  • kevés tojás a kenéshez
  • néhány szem fekete, magozott olajbogyó

Elkészítés:

A kitekert leveles tésztát 6 darab egyforma téglalapra vágjuk. Egy téglalapot gondolatban, függőlegesen 3 egyforma sávra osztunk, a két szélső sávot átlósan bevagdossuk (mintha fenyőfát rajzolnánk). A középső részt megkenjük sóval, reszelt fokhagymával és zöldfűszerrel ízesített paradicsomszósszal, és kirakjuk kolbász- vagy szalámikarikákkal. A bevagdosott tésztát két oldalról, felváltva ráhajtogatjuk a középső részre, egy kis helyet kihagyunk az arcnak. Hasonlóan elkészítjük a többi múmiát is. A múmiákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük felvert tojással. 

180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15-18 percet sütjük. Tálalás előtt a fejekre tesszük a felkarikázott olajbogyó szemeket. 

További Halloweeni receptek a következő oldalon.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3