Halloweeni édes és sós múmiák

Hozzávalók:

A túrós sütikhez (6 darabhoz):

  • 20 dkg túró
  • 5 dkg tejföl
  • só, őrölt fekete bors
  • 5 szál újhagyma fehér része
  • kb. 4 dkg magozott, fekete olajbogyó + 3 szem a díszítéshez
  • 1 csomag konyhakész, hűtött, sütőpapírra feltekert leveles tészta (27,5 dkg)
  • kevés tojás a kenéshez

Elkészítés:

A túrós múmiákhoz a túrót áttörjük, majd krémesre keverjük a tejföllel, sóval és borssal. Hozzáforgatjuk a felkarikázott újhagymát és olajbogyót.

A leveles tésztát 6 egyforma méretű téglalapra vágjuk, mindegyik téglalap egyik felét sűrűn beirdaljuk úgy, hogy a széleket nem vágjuk át. A másik oldalra túrókrémet kanalazunk. A széleket lekenjük a tojással, majd a beirdalt felet a töltelékre hajtjuk. Villával összenyomkodjuk, tetejüket lekenjük tojással.

Sütőpapírral leterített sütőlemezre helyezzük a sütiket, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 18-20 percet sütjük.

A díszítésre szánt olajbogyókat felkarikázzuk, majd szemeket teszünk belőlük a múmiákra.

A körtés sütikhez (6 darabhoz):

  • 2 db körte
  • kevés fahéjas cukor
  • 1 csomag konyhakész, hűtött, sütőpapírra feltekert leveles tészta (27,5 dkg)
  • kevés tojás a kenéshez
  • csokival bevont mazsola vagy cukordrazsék a díszítéshez

Elkészítés:

A körtés múmiákhoz a körtéket megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk.

A leveles tésztát 6 egyforma méretű téglalapra vágjuk, mindegyik téglalap egyik felét sűrűn beirdaljuk úgy, hogy a széleket nem vágjuk át. A másik oldalra rápakoljuk a körteszeleteket, majd megszórjuk fahéjas cukorral. A széleket lekenjük a tojással, majd a beirdalt felet a töltelékre hajtjuk. Villával összenyomkodjuk, tetejüket lekenjük tojással.

Sütőpapírral leterített sütőlemezre helyezzük a sütiket, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 18-20 percet sütjük.

Mikor kissé kihűltek, felhelyezzük a drazsé szemeket.

További halloweeni receptek a következő oldalon.

1
2
3