Halloweeni édes és sós múmiák
Hozzávalók:
A túrós sütikhez (6 darabhoz):
- 20 dkg túró
- 5 dkg tejföl
- só, őrölt fekete bors
- 5 szál újhagyma fehér része
- kb. 4 dkg magozott, fekete olajbogyó + 3 szem a díszítéshez
- 1 csomag konyhakész, hűtött, sütőpapírra feltekert leveles tészta (27,5 dkg)
- kevés tojás a kenéshez
Elkészítés:
A túrós múmiákhoz a túrót áttörjük, majd krémesre keverjük a tejföllel, sóval és borssal. Hozzáforgatjuk a felkarikázott újhagymát és olajbogyót.
A leveles tésztát 6 egyforma méretű téglalapra vágjuk, mindegyik téglalap egyik felét sűrűn beirdaljuk úgy, hogy a széleket nem vágjuk át. A másik oldalra túrókrémet kanalazunk. A széleket lekenjük a tojással, majd a beirdalt felet a töltelékre hajtjuk. Villával összenyomkodjuk, tetejüket lekenjük tojással.
Sütőpapírral leterített sütőlemezre helyezzük a sütiket, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 18-20 percet sütjük.
A díszítésre szánt olajbogyókat felkarikázzuk, majd szemeket teszünk belőlük a múmiákra.
A körtés sütikhez (6 darabhoz):
- 2 db körte
- kevés fahéjas cukor
- 1 csomag konyhakész, hűtött, sütőpapírra feltekert leveles tészta (27,5 dkg)
- kevés tojás a kenéshez
- csokival bevont mazsola vagy cukordrazsék a díszítéshez
Elkészítés:
A körtés múmiákhoz a körtéket megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
A leveles tésztát 6 egyforma méretű téglalapra vágjuk, mindegyik téglalap egyik felét sűrűn beirdaljuk úgy, hogy a széleket nem vágjuk át. A másik oldalra rápakoljuk a körteszeleteket, majd megszórjuk fahéjas cukorral. A széleket lekenjük a tojással, majd a beirdalt felet a töltelékre hajtjuk. Villával összenyomkodjuk, tetejüket lekenjük tojással.
Sütőpapírral leterített sütőlemezre helyezzük a sütiket, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 18-20 percet sütjük.
Mikor kissé kihűltek, felhelyezzük a drazsé szemeket.
További halloweeni receptek a következő oldalon.