Kókuszos túrógolyó hóemberek – csupa egészséges hozzávalóból
Hozzávalók (6 hóemberhez):
- 50 dkg zsírszegény túró
- 5 dkg zabkorpa
- 20 dkg kókuszreszelék
- 15 dkg eritrit
- 1 evőkanál vanília aroma
- 1 db datolyaszilva (vagy piros alma)
- 10 db tönkölybúza pálcika
- 12 db csokoládé pasztilla
- 6 db goji bogyó
Elkészítés:
A túrót összetörjük villával, majd hozzákeverjük a zabkorpát, az eritritet, a vanília aromát és 15 dkg kókuszreszeléket. Összegyúrjuk, és 10 percig pihentetjük, amíg megszívja magát a zabkorpa.
Ezalatt előkészítjük a hóemberek kalapját. Alaposan megmossuk a datolyaszilvát, majd a héja mentén néhány milliméterrel szeleteket vágunk. Ezekből egy kés segítségével óvatosan kis kalapokat formázunk. Ebben a cikkünkben részletesen foglalkoztunk a datolyaszilvával, tudd meg, miért érdemes minél többet fogyasztani ebből a furcsa gyümölcsből.
A pihentetett túrós masszából elkezdünk golyókat formázni. Készítünk 6 db 55 grammos, 6 db 40 grammos és 6 db 30 grammos golyót, majd mindet a maradék kókuszreszelékbe hempergetjük.
Végül elkezdjük összeállítani a hóembereket. A legnagyobb golyók egyik oldalát kicsit kilapítjuk, ezen fog „állni” a hóember. Óvatosan, anélkül, hogy szétesne, a közepébe szúrunk egy tönkölypálcikát, majd rászúrjuk a közepes és a legkisebb golyót is. A fent kiálló ropit letörjük. Egy kés segítségével a felső golyó tetejébe egy kis mélyedést vájunk, ebbe helyezzük a kalapot. A maradék pálcikát 3 db-ra törjük, majd a középső golyók oldalába szúrjuk, ez lesz a hóember keze. Végül 2-2 db csoki pasztillát szúrunk a legfelső golyókba szemként, és 1-1 db goji bogyót orrként.
A következő oldalon további Mikulás desszertek várnak.