Kókuszos túrógolyó hóemberek – csupa egészséges hozzávalóból

kokuszgolyó hóember sütés édesség mikulás
Várjuk a december 6-át alkalomhoz illő finomságokkal. (Fotó: Ízes Élet)

Hozzávalók (6 hóemberhez):

  • 50 dkg zsírszegény túró
  • 5 dkg zabkorpa
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg eritrit
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 1 db datolyaszilva (vagy piros alma)
  • 10 db tönkölybúza pálcika
  • 12 db csokoládé pasztilla
  • 6 db goji bogyó

Elkészítés:

A túrót összetörjük villával, majd hozzákeverjük a zabkorpát, az eritritet, a vanília aromát és 15 dkg kókuszreszeléket. Összegyúrjuk, és 10 percig pihentetjük, amíg megszívja magát a zabkorpa.

Ezalatt előkészítjük a hóemberek kalapját. Alaposan megmossuk a datolyaszilvát, majd a héja mentén néhány milliméterrel szeleteket vágunk. Ezekből egy kés segítségével óvatosan kis kalapokat formázunk. Ebben a cikkünkben részletesen foglalkoztunk a datolyaszilvával, tudd meg, miért érdemes minél többet fogyasztani ebből a furcsa gyümölcsből.

A pihentetett túrós masszából elkezdünk golyókat formázni. Készítünk 6 db 55 grammos, 6 db 40 grammos és 6 db 30 grammos golyót, majd mindet a maradék kókuszreszelékbe hempergetjük.

Végül elkezdjük összeállítani a hóembereket. A legnagyobb golyók egyik oldalát kicsit kilapítjuk, ezen fog „állni” a hóember. Óvatosan, anélkül, hogy szétesne, a közepébe szúrunk egy tönkölypálcikát, majd rászúrjuk a közepes és a legkisebb golyót is. A fent kiálló ropit letörjük. Egy kés segítségével a felső golyó tetejébe egy kis mélyedést vájunk, ebbe helyezzük a kalapot. A maradék pálcikát 3 db-ra törjük, majd a középső golyók oldalába szúrjuk, ez lesz a hóember keze. Végül 2-2 db csoki pasztillát szúrunk a legfelső golyókba szemként, és 1-1 db goji bogyót orrként.

A következő oldalon további Mikulás desszertek várnak.

1
2
3