Édes bundás kenyér, a french toast
Hozzávalók (4 darabhoz):
- 8 szelet toast kenyér
- sajtkrém
- 4 púpozott teáskanál áfonyalekvár
- 1 tojás
- 5 dkg tejföl
- 1 kávéskanál vanília aroma
- kb. 0,3-0,5 dl tej
- 3-4 dkg vaj vagy margarin a sütéshez
Elkészítés:
Valamennyi kenyérszelet egyik oldalát megkenjük sajtkrémmel. A szeletek felére áfonyalekvárt kanalazunk, majd ráfordítunk mindre még 1-1 szelet sajtkrémmel megkent kenyeret. Óvatosan összenyomjuk.
A masszához a tojást kikeverjük a tejföllel, a vaníliával és a tejjel. Megmártjuk benne a kenyereket, majd egy serpenyőben, a megolvasztott vajon vagy margarinon, egyszer megfordítva átsütjük. Tálalásig papírtörlőre szedjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Forrás: Ízes Élet