fricispritz_03
Összefut a nyál a szánkban az epres koktél láttán

A Gere Pincészet nevéhez köthető gyümölcsös FriciSpritz koktélok epres, körtés-zsályás, málnás-bazsalikomos, uborkás-bodzás, kivis-mentás és narancsos-bazsalikomos ízben készülnek.

fricispritz_02
Az uborkás-bodzás íz is menő

A FriciSpritz italok alapanyagát két gyöngyözőbor, a Rosé és a Fehér Frici adja. A Rosé Frici házasításában a menoir intenzívebb virágos, rózsás, rózsaborsos karakterét a merlot gyümölcsössége egészíti ki. A Fehér Fricinél is lényeges, hogy ne legyen nagyon illatos, ne legyen túlzó benne se a királyleányka, se a muscat ottonel, a többi szőlőfajtával együtt a kedves karakter mellett megőrizze az eleganciáját.

fricispritz_06
Nálunk a málnás-bazsalikomos a nyerő

A Gere család Koroknai Klárát kérte meg, aki londoni és New York-i tapasztalatszerzés után itthon szaktanácsadással foglalkozik nagy italmárkák részére. Ő segített kitalálni több friss, otthon is könnyen elkészíthető italt, tele zamatos gyümölcsökkel és illatos zöldfűszerekkel. Hatféle spritzet alkotott meg, de bárki ízlése szerint tudja variálni a hozzávalókat.

fricispritz_04
Kivis-mentás változat

„Az epres FriciSpritzet akár naponta is tudnám inni, egyszerűen addiktív – árulja el Koroknai Klára, hogy melyik az aktuális kedvence. – Fontos, hogy intenzív ízű legyen a gyümölcs, mert így hozzák ki egymásból a legjobbat a gyöngyözővel. Elkészítése is roppant egyszerű. Összetörjük az epret a pohárban, ha kell, hozzáadunk citromlevet és egy kis cukrot, amik intenzívebbé teszik a gyümölcs ízét, majd telerakjuk jéggel a poharat, rátöltjük a Rosé Fricit és a szódát. Hogy mentát vagy bazsalikomot teszünk-e a tetejére,  ezt mindenkire rábízom, ki melyiket szereti.”

A FriciSpritz koktélok június 14-és és 15-én, a Gere Jazz Fesztiválon debütálnak.

fricispritz_01
Epres FriciSpritz

Az Epres FriciSpritz hozzávalói

  • 1 dl Rosé Frici
  • 2-3 szem zamatos eper
  • 1 csepp facsart citromlé
  • 1 csepp cukorszirup
  • 1 spriccelésnyi szóda
  • 2-3 db illatos menta- vagy bazsalikomlevél

Fotók: Surányi Miklós/Unger and Partners