Zip line a Szlovéniában

Szlovéniában nemcsak “hosszúhétvégézni” és raftingolni érdemes átruccanni, hanem például kipróbálhatod Közép-Európa egyik legnagyobb és legfantasztikusabb drótkötélpálya, vagyis zip-line rendszerét is. Az élmény garantált, mi már teszteltük.

Bevetésre készen állok

A Bovec közelében fekvő Krnica-völgy felett csúszhatsz 1300 méteres magasságban, a Kanin és a Rombon hegyek között kifeszített drótkötélpályákon. És hogy a kezdeti izgalmat és félelmet tutira legyőzd, összesen öt darab, 500-700 méter hosszú pályán száguldhatsz a levegőben, akár egy madár.

Kata épp most vesz részt az okításon

Természetesen itt is csak szervezett túra keretében vehetsz részt a programon, minden esetben a sportiroda instruktorai szállítanak fel a kiindulási ponthoz, ahol megkapod a szükséges felszerelést (sisak, kesztyű, beülő) és információkat, majd egy kis tanpályán a segítségükkel begyakorolhatod az indulást, a megállást, és beleszagolhatsz a csúszás érzésébe.

És már jöhet is az első pálya! Teljesen normális, ha a szíved a torkodban dobog, a gyomrod pedig akkora, mint egy pingponglabda. Persze ha már rutinos zipline-os vagy, akkor nem gyöngyözik a homlokod az izzadságtól, de azért a sokadik csúszás után is könnyen megemelkedhet a pulzusod egy-egy újabb száguldás előtt. Mert hát mégiscsak a levegőben, egy szál kötélen lógsz, és robogsz előre akár 50-60 km/órás sebességgel.

Megcsináltuk!

De mindenképp megéri kipróbálnod, hiszen igencsak felemelő érzés, ahogyan madártávlatból láthatod a körülötted magasodó hegyeket, és az alattad húzódó völgyet. Csodás élmény! A nagy kaland után pedig jólesik a lazítás, öblítsd le egy jó kis helyi itallal az izgalmakat Bovec valamelyik kis éttermében, kávézójában, mi is így tettünk.

A csúszások utáni izgalmakat enyhítsük áfonyalikőrrel, a szlovénok egyik helyi italával
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •