perui szálloda
400 méteres magasságban fekszik a perui szálloda, ahova elsősorban sziklamászással juthatunk el; fotó: www.naturavive.com
Egy sziklafalból állnak ki azok az átlátszó kapszulák, amelyek egy perui szálloda lakosztályaiként működnek, és amelyek láttán a többséget valószínűleg kiveri a víz. A magasság, a természet és a sziklamászás szerelmesei azonban biztosan elgondolkoznak a szobafoglaláson.
perui szalloda szikla
Felejthetetlen élmény 400 méteres magasságban, ilyen panorámára felébredni; fotó: Skylodge Adventure Suites Facebook

A perui szálloda 400 méter magasan fekszik

Peruban az egyik hegyoldalon, egy csodálatos völgy szomszédságában található a Natura Vive nevű szálloda. Ahhoz, hogy az átlátszó kis kapszulákban szálljunk meg, 400 méter magasra kell másznunk. A különleges, első osztályú szobák ugyanis a sziklafalra vannak erősítve. A falak jó része üvegből, illetve átlátszó műanyagból készült, természetesen maximális biztonságot nyújtanak kedvezőtlen időjárás esetén is. Mindegyik lakosztály négy ággyal, étkezővel és saját fürdőszobával rendelkezik. A világításról napelemmel működő lámpák gondoskodnak. Ha szállást foglalunk, az árban ínyenc reggeli és vacsora is van, a fogások mellé pedig zamatos cuscói borokat is fogyaszthatunk.

perui szalloda 2
A Natura Vive valószínűleg nem lesz a tériszonyosok törzshelye; fotó: Skylodge Adventure Suites Facebook

Videó a nem mindennapi szállásról

A szokatlan hotelről egy amerikai videós, Ryan Doyle készített felvételeket.

Különleges hotelek a világ körül

A perui sziklakapszulák emlékeztetnek a glampingezésre, amelynek ugyan nem feltétele az extrém magasság, ám a lényeg itt is az, hogy körülölel bennünket a természet, miközben szállásunk egy luxuslakosztáy minden kényelmét biztosítja. Különleges szállásokból a világ többi táján sincs hiány. Ott van például az első műanyagmentes hotel Horvátországban, vagy az a grúziai szálloda, amelynek tengerparti részét fekete színű, mágneses homok borítja.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •