Ha létezhet a Földön, két, egymástól teljesen távol álló fogalom, akkor azt mondanám, hogy az egyik a sátorozás, a másik a luxusnyaralás. Ám, aki glampingezett már életében, tudhatja, hogy igen jól kombinálható a két dolog. A glamping szó a glamorous (elbűvölő) + camping (kemping) szóösszetételből ered, műfaja a kempingsátor és a luxushotel keverékéből született. Körülölel bennünket a természet, miközben a sátor a négycsillagos hotelszoba minden kényelmét biztosítja: a nagyképernyős tévé, a légkondicionáló, a finom ágynemű, elegáns fürdőszoba és puha szőnyeg gondoskodik a luxusról. A glampingezés nem új keletű jelenség , de igazi népszerűségre csak az utóbbi években tett szert.

Glamping resort Chateau Ramšak, Szlovénia

Maribortól alig pár percre található a Chateau Ramšak szőlősbirtok, ahol egy romantikus, családias hangulatú kastély kertjében kapott helyet a legmagasabb igényeket is kielégítő Glamping resort Chateau Ramšak. A borászattal is foglalkozó család tökéletesen kihasználva a birtok adottságait, egy kis patak mentén alakította ki a sátorhelyeket, melyekhez saját kültéri medencék tartoznak.

Forrás: www.chateauramsak.com

Treehouses Noszvaj

A glamping egyik módosult, izgalmas válfaja a lombház. Magyarországon elsőként a noszvaji Treehouses épített  luxus lombházakat a fák lombkoronáiba, melyek a 4 csillagos szállodák felszereltségével rendelkeznek, valódi lakosztályok. Az öt lombház mindegyike rendelkezik saját pezsgőfürdővel, minibárral, nagy képernyős full HD tévékkel, wifivel, terasszal, fürdőszobával és minikonyhával. A lakosztályok 2 személyesek, kifejezetten párok számára készültek, azaz család- és gyermekmentes övezet, itt valóban a csend és a relaxálás kapja a főszerepet.

Forrás: www.treehouses.hu

Nomád Hotel & Glamping

A noszvaji Nomád Hotel & Glamping talán az egyik legismertebb hazai sátorhotel. Válogathatunk kedvünkre a bungalók, jurták és sátrak közt, mindegyik hozza a várt komfortot és kényelmet, de kipróbálhatjuk a vízmosás felett légiesen elhelyezkedő, nagy teraszos konténerházat is.
A szálláshely legújabb szenzációi kétségtelenül az átlátszó buborékszobák. A 2 főre kitalált iglukban a csillagos ég alatt alhatunk zavartalanul úgy, hogy közben élvezhetjük a nagy franciaágy kényelmét és a saját fürdőszobáról sem kell lemondanunk.

Forrás: www.nomadhotel.hu

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •