gruzia hotel

Grúzia legkedveltebb üdülővárosa a Fekete-tenger partján fekvő Batumi. A régió rohamosan fejlődik, igazi turistaparadicsommá vált az elmúlt évtizedekben, így nem csoda, hogy Batumitól pár kilométerre épült meg Grúzia első ötcsillagos luxushotelje, a Paragraph Resort & Spa Shekvetili.

Luxushotel Grúziában
A hotel és az egyedi, 115 méteres, fűtött vizű medence, amely benyúlik a tengerbe

A szálloda különleges partszakaszon épült: a Fekete-tenger partját itt fekete színű, mágneses homok borítja. A hotelt hatalmas fenyveserdő veszi körbe, melyet sétányok szelnek át.

fekete mágneses homokos tengerpart Grúziában
Fekete, mágneses homok a tengerparton

Az Autograph Collection (Marriott) láncolathoz tartozó hotel fő ékkövét nehéz lenne egyértelműen megnevezni, ugyanis több is van! Már érkezéskor is kaphatunk ízelítőt a lélegzetelállító megoldásokból: a szálloda halljában egy hatalmas akvárium fogad minket, mely átjáró is egyben a medencéhez. Ámulva figyelhetjük a lábunk alatt vagy épp a fejünk fölött úszkáló rájákat, cápákat és murénákat. Az ember nem bírja megállni, hogy ne készítsen minden alkalommal újabb és újabb fotókat az itt tartózkodása alatt.

Luxushotel akváriummal
A lobby az akváriummal (Forrás: Paragraph Resort&Spa)

A Paragraph Resort másik ékköve a 115 méter hosszú, tengerbe mélyen benyúló medence, melyben tisztított, fűtött tengervíz várja a fürdőzőket. A koktélbár és a halk zene, melyet a medence partján élvezhetünk, minden pillanatot emlékezetessé tesz.

gruzia hotel
A 115 méteres, fűtött, tisztított tengervízzel töltött medence. Forrás: Paragraph Resort&Spa

A szokatlanul hosszú medence egy tágas, buja télikerten keresztül közelíthető meg – mintha csak egy trópusi paradicsomban bolyonganánk. Találunk a komplexumban vízicsúszdákat, fitnesztermet, játszóházat gyerekeknek, illetve több éttermet és bárt is.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •