otthoni edzés
(Fotó: pixabay/stocksnap)

Koronavírus, korlátozások, pandémia. Szinte már az unalomig ismételt kifejezések. Nem csoda, hogy az embernek mindentől elmegy a kedve. Ám a fásult időszak ellenére sem tanácsos kihagyni a rutinnak számító edzéseket. A Fashion Days és a sportolók most pontosan ebben segítenek. Íme 5+1 tipp, amivel garantáltan jókedvű lesz az otthoni edzés!

Az otthoni edzés is lehet élvezetes

Itt a jó idő, ami egyértelműen azt jelenti, hogy hamarosan bizony itt van a bikiniszezon is. Természetesen ez egyelőre nagyon távolinak tűnik, ám mérdemes már most résen lenni, és készülni a beach body-ra. Noha konditerembe egyelőre nem mehetünk, és a csapatsportok is leálltak, ettől azért még lehetünk motiváltak. Mielőtt pedig úgy döntenél, unalmas otthon edzeni, olvasd el tippjeinket, amelyekkel biztosan te is izgalmassá teheted a különböző gyakorlatokat.

1. Otthon is legyünk fokozatosak

Béres Alexandra legfőbb tippje, hogy ne kívánjuk magunktól mindig a maximumot. Figyeljünk testünk jelzéseire! Ha túlhajtjuk magunkat az első néhány edzésen, akkor az hamar visszaüt, és a motivációnak annyi. A lényeg, hogy találjuk meg a számunkra ideális edzésrutint, amit rendszeresen be tudunk iktatni a napirendünkbe, legyen az akár online, vagy szabadban végezhető mozgásforma.

Béres Alexandra
(forrás: Facebook.com/Béres Alexandra)mozg

2. A tánc nyújtotta testi-lelki felüdülés

A zene gyógyító ereje nem újdonság, mozgással párosítva pedig a testi-lelki felüdülés tökéletes forrása lehet. Molnár Andi táncművész szerint tánccal minden könnyebb, hiszen az egy olyan színes és változatos mozgásforma, ami kikapcsol és eltereli gondolatainkat a hétköznapi bosszúságokról. Nem mellesleg partnerünket is bevonhatjuk az otthoni táncba, hiszen kettesben nem kell szégyenlősnek lennie, így nem marad kifogás. Mint minden sporthoz, a tánchoz is kényelmes viseletet válasszunk, olyan ruhadarabokat, amelyek nem gátolnak az önfeledt mozgásban.

A tippek a következő oldalon folytatódnak!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2