#mutasdmeg kampány
Minden nő önmagában szép!

A #MutasdMeg kampány elindításának ötletét az a tény adta, hogy a nők 70%-a szerint nála sokkal szebb, csinosabb és fiatalabb nők vannak azokon a fotókon, amelyeket nap, mint nap lát. Nem is csoda, hiszen a szépség- és a divatipar nagyrészt sztereotípiákra és kirekesztő ábrázolásmódokra épül már a kezdetektől fogva. A körülöttünk levő képek olyan szépségideálokat mutatnak be, amelyek nem realisztikusak. Ez ellen kíván tenni a #MutasdMeg kampány, amely a női szépség ezerarcúságára hívja fel a figyelmet.

A világ legnagyobb fotótára

A kampányban egy ismert szépségmárka, egy nemzetközi képadatbázis és a női fotósokat egyesítő kreatív szervezet, a Girlgaze vesz részt. Közösen hozták létre a #ShowUs (#MutasdMeg) projektet – ez tulajdonképpen a világ legnagyobb olyan fotógyűjteménye lett, amelyet nők készítettek. A kollekció több mint ötezer, nőket ábrázoló fotót tartalmaz a világ 39 országából, digitális trükkök és a valóság elferdítése nélkül. Egyedülálló módon és a világon először a képeken szereplő nők definiálták a fotójukhoz csatolt keresőcímkéket, tageket, hogy ezáltal ők határozhassák meg azt, hogyan szeretnék magukat láttatni, milyen keresőszavakra jelenjen meg a portréjuk.

#MutasdMeg kampány: három magyar hölgy is szerepel benne

A kezdeményezés célja, hogy lerombolja a szépségideálokat és sztereotípiákat azzal, hogy őszintén úgy mutat meg minket, ahogy vagyunk. Nem pedig úgy, amilyennek mások szerint lennünk kéne. A kampányból magyar hölgyek sem maradhatnak ki: Szombati Éva fotós három gyönyörű magyar nőről – Markó Barbara, Szegedi Kata (divattervező) és Széles Adrienn (vitiligo nagykövet) – készített fotókat a kezdeményezéshez.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •