COVID-19 Koronavírus harmadik hulláma
(Forrás: geralt/Pixabay)

Sokkoló jelentést tett közzé az Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME), vagyis a Független Globális Egészségkutató Központ. A szakemberek szerint a koronavírus járvány harmadik hulláma sokkal nagyobb fertőzöttséget és halálozást eredményezhet, mint ahogyan a korábbi kettő.

Koronavírus harmadik hulláma: Messze még a vége

A jelenlegi helyzetet figyelembe véve az elemzők úgy látják, hogy március végére a napi halálozási ráta a legrosszabb esetben elérheti az 540 elhunytra vonatkozó számadatot. A statisztika alapján a járvány tetőzése április első heteiben várható, míg lecsengése július elejére prognosztizálható.

Napi COVID adat
forrás: covid19.healthdata.org/hungary

Tovább böngészve az elemzést, azt is előrevetítik az szakemberek, hogy július 1-jéig hazánkban megközelítőleg 40 276 embert veszítheti életét a koronavírus harmadik hulláma végére.

COVID összes adat
forrás: covid19.healthdata.org/hungary

Stagnáló és emelkedő értékek

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint az őszi járványcsúcs értékeihez közelít a szennyvízminták COVID-19 koncentrációja is. Csökkenést jelenleg egy hazai város esetében sem tapasztaltak, ám néhány településen stagnálnak a járvány értékei. Ezek között található többek között Budapest, Szeged és Zalaegerszeg. Ezen adatok fényében egyelőre javulás nem várható a koronavírus kapcsán, de bizakodjunk abban, hogy az amerikai elemzők a legrosszabb értékeket vették számításba.

Amennyiben tünetet észlelsz magadon, mutatjuk, hol érhetsz el autós tesztállomásokat!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •