arcmaszk szepsegapolas
Fotó: Artistry

Új évhez új ígéretek is járnak, például, hogy jobban figyelsz magadra. Mindegy, hogy a vízivási szokásodat akarod megváltoztatni, vagy éppen a „sminkkel nem fekszem le”- rutinodat szeretnéd megtörni, a lényeg, hogy olyan ígéreteket tegyél, amiket be is tudsz tartani. Újévi szépségápolási tippek, hogy a bőrödnek is jól induljon 2021.

1. Tisztíts, tonizálj és hidratálj – minden nap

A bőrápolás hármas aranyszabálya, mégis sokan kihagynak belőle egy-két lépést, főleg, ha későre nyúlik az arcápolás. Te ne hagyd ki egyiket se! Kicsivel több időt töltesz majd a tükör előtt, de ez megtérül, hiszen a bőröd egészségesebb lesz.

2. Napvédő krém 365 napon át

Ne felejtsd el, hogy a nap sugarai áthatolnak a felhőkön, az ablakokon, visszatükröződnek a vízen, havon, jégen, homokon… Gyakorlatilag mindig ér nap, ha a szabadban vagy. Használj tehát fényvédőt minden évszakban, az év összes napján. Ezzel csökkentheted a bőrkárosodást és a bőrrák kialakulásának esélyét. A fényvédő használata egyébként az egyre népszerűbb K-beauty, azaz a koreai szépségápolás egyik alapvető lépése is, erről többet itt olvashatsz.

3. Legyen bőrápolási rutinod

téli bőrápolás arcmaszk újévi szépségápolási tippek
fotó: Freepik/senivpetro

Alakítsd ki a számodra ideális bőrápolási rutint, olyat, amitől a bőröd jól érzi magát. A rendszeres, alapos tisztítás mindenképpen legyen a rutin része. Őszi/téli bőrápolási rutinhoz ebben a cikkünkben találsz tippeket. Ha pedig te is észrevetted magadon a maszkne (maszk hordása miatt kialakuló akné) jeleit, akkor itt találsz megoldást.

Az újévi szépségápolási tippek és fogadalmak a következő oldalon folytatódnak.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3