Pakk, reskontó, Pósalaki úr, Simonyi óbester – egy-egy név és szó, amelyek hallatán mindannyian a kis Nyilas Misire gondolunk. Móricz Zsigmond regénye sugallta a debreceni Reskontó étterem nevét, és egy kicsit a filozófiáját is.
Négy egység, egy helyszín
Valódi komplexumról van szó: étterem, bisztró, borozó és terasz egyetlen helyen, kellemes, exkluzív környezetben, a Nagytemplom és a híres Debreceni Református Kollégium tőszomszédságában. A modern és a hagyományos konyha ötvözete és természetesen a friss, minőségi alapanyagok használata jellemzi a több generációs családi vállalkozást, amely 30 éves szakmai tapasztalattal büszkélkedhet.
Minden Nyilasra emlékeztet
„A mai rohanó világ, a felgyorsult közeg és a családi kötelék erősítette bennünk azt, hogy Debrecenbe álmodjunk egy ilyen helyet. Ahol találkozni lehet régi ismerősökkel, ahol picit megpihenhet, töltődhet, beszélgethet az ide érkező – mondta el Gál István, a Reskontó étterem tulajdonosa. – A mennyezeten a református motívumvilág kazettás berakása is fellelhető, a falon függő festmények pedig a vidéki élet minden báját megmutatják.”