márton-napi sült libacomb

Bár Márton-nap november 11-én volt, tudjuk, hogy sokan szívesebben sütnek-főznek inkább a hétvégén, ehhez szeretnénk most ötleteket adni. Márton-napi receptválogatásunk természetesen csakis a liba körül forog, ezért hoztunk nektek három különleges liba receptet. Lesz itt libacomb, libamell és libamáj, biztosan megtalálod köztük a kedvencedet. Te melyiket fogod elkészteni?

Rozé libamell burgonya chipsszel és lilakáposzta-pürével

Hozzávalók (4 személyre):

  • 2 db bőrös libamell
  • fokhagyma
  • olívaolaj
  • friss rozmaring
  • A lilakáposzta-püréhez:
  • olívaolaj
  • 1 fej lilakáposzta
  • 1 ek barna cukor
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1 dl rosé bor
  • vörösborecet
  • A burgonya chipshez:
  • 1 kg burgonya
  • friss rozmaring
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A barna cukrot olívaolajon karamellizáljuk, majd a csíkokra vágott lilakáposztát hozzáadjuk. Ízesítjük őrölt köménnyel, rosé borral, sóval és puhára dinszteljük. Ezután adunk hozzá vörösborecetet, majd borsozzuk és pürésítjük.

A libamellet megtisztítjuk, a bőrét vékonyan bevagdossuk, sütés előtt sózzuk, borsozzuk, végül friss rozmaringgal, fokhagymával, olívaolajjal bepácoljuk. Egy serpenyőben 10 percig sütjük bőrével lefelé, majd megfordítjuk és további 10-12 percig sütjük a sütőben.

A chipshez a krumplit felkarikázzuk, amit serpenyőben, bő olajban kisütünk.

Pataky Péter receptje.

A Márton-napi libacomb receptek a következő oldalon folytatódnak.

1
2
3