téli divat kabát
Nemcsak fenntarthatók, hanem szuper divatosak is a C&A kabátjai; fotó: Freepik/ wayhomestudio (Illusztráció!)

Az újrahasznosított kasmír, az újrahasznosított nejlon és az újrahasznosított pamut mellett újrahasznosított poliészter is megtalálható a C&A legújabb kollekciójában. Az új, 2020-as télikabát kollekció gyönyörű, fenntartható darabokból áll, legyen szó bármely korosztályról, nemről és méretről.

A régi dolgokból új dolgokat készíteni

Az újrahasznosított anyagok használata az egyik módja annak, hogy hozzájáruljunk a körkörös divat megteremtéséhez. Olyanhoz, ahol az anyagokat újra és újra (és újra) fel lehet használni. Mivel nagyon sok energiára, vízre és más erőforrásra van szükség az olyan anyagok előállításához, mint a pamut és a poliészter, ezért az újrahasznosított anyagok használata segít megtakarítani ezeket az erőforrásokat. Valamint csökkenti a textil hulladékot is. Ezzel mindenki nyer!

Az újrahasznosított poliészter olyan hulladékból származik, amely egyébként hulladéklerakókba kerülne, mint például a régi PET-palackok. A C&A összes újrahasznosított darabja Global Recycled Standard illetve Recycled Claim Standard tanúsítvánnyal rendelkezik. Legalább 20%-ban újrahasznosított anyagot tartalmaznak. Az újrahasznosított kabátok bélése 100% -ban régi műanyag palackokból készül – egy télikabát körülbelül 14-24 műanyag palackból. A cég elkötelezettsége nem áll meg a ruháknál: a C&A minden tevékenysége során környezettudatos: 2020-ban például világszerte betiltották egyszer használatos műanyag zacskóikat.

A télikabát kollekció már elérhető az üzletekben

Ezek a termékeket a boltokban zöld, újrahasznosítást jelző hangtag-ekkel látták el. És ami miatt nyerő ez a télikabát kollekció, az az elhivatottság, amellyel a C&A tervezői megálmodták a darabokat. Nemcsak fenntarthatók, hanem szuper divatosak is. Számos modell közül választhatunk – a fehértől a sötétszürkéig, a műszőrme kapucnistól a soft shell kabátig, a basic-től a funkcionális darabokig. Nemcsak a hölgyeknek, hanem az egész családnak.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •