LED-es maszk
A maszk teljes mértékben képes tükrözni tulajdonosa hangulatát, vagy közvetíteni a gondolatait; fotó: YouTube

Éppen mosolyogsz, vagy szeretnéd felhívni a figyelmet, hogy mindenki tartsa a másfél méteres távolságot? Egy maszk mögött mindez rejtve marad – kivéve, ha a LED-es kijelzővel látják el, ami egy applikációval összekötve közvetíti, mire gondolsz éppen. A Lumen Couture USB-vel tölthető LED-es maszk segít kitűnni a tömegből, és általa jelezheted is a környezetednek, milyen passzban vagy.

Menő divat-kiegészítő lett a maszkokból

A vírushelyzet elhozta a különféle dizájnermaszkok korát. Mivel nem kizárt, hogy a maszkviselés a járvány lecsengése után is velünk marad – pl. sokan az influenza szezonban is hordják majd –, a tervezők sem tétlenkedtek, az eredetileg egészségügyi célú eszköz pedig kiegészítővé, sőt, az önkifejezés eszközévé vált. Akár a hangulatunkat és a mondanivalónkat is kifejezhetjük vele, ha már az arcunk rejtve marad mögötte.

Chelsea Klukas, a Lumen Couture nevű, hi tech megoldásokat alkalmazó divatcég alapítója is csatlakozott a trendhez. Olyan maszkot tervezett, ami teljes mértékben képes tükrözni tulajdonosa hangulatát, vagy közvetíteni a gondolatait. Persze nem valamilyen gondolatolvasó, agyhullámokat elemző kütyüről van szó. Szimplán egy app által vezérelt LED-es panellel ellátott maszkról. A LED Matrix Face Mask végtelen számú lehetőséget biztosít viselőjének. Egy ingyenes Android / iOS alkalmazás megjelenít rajta bármit, amit a tulajdonosa a telefonjára rajzol, vagy ír. Akinek nem jut eszébe semmi izgalmas, választhat az alkalmazás előre gyártott, kifejezetten a LED-es maszk számára készült, animációkat tartalmazó könyvtárából is. Aki pedig elismerő vagy csodálkozó tekintetekre vágyik, állítsa Equalizer módba az appot, és a kijelző a telefonban lejátszott zene ritmusában villog.

A LED-es maszk panelje USB-n keresztül tölthető. Egy feltöltés 3-4 órás üzemidőt jelent. Ez bőven elég arra, hogy elintézzünk egy nagybevásárlást, vagy eljussunk a munkahelyünkre és haza. Az akkumulátor egyáltalán nem látható, csak a maszk viselője tud a létezéséről. Könnyedén eltávolítható, ha a maszk fertőtlenítésére vagy mosására kerül sor – vagy egyszerűen egy sima, fekete maszkként szeretnénk viselni, és újra beleolvadni a tömegbe. A kétrétegű pamutmaszk nem minősül orvosi eszköznek! Hivatalosan nem jelent védelmet a vírusfertőzés ellen, így mindenki saját felelősségre használja.

LED Matrix Face Mask a koronavírus elleni küzdelemért

Ötletgazdája, Chelsea Klukas az Amazon social shopping részlegén (Amazon Spark, Echo Look) dolgozott UX dizájnerként, jelenleg a Facebook terméktervezési menedzsere és a hordható tech-ruhákat készítő MakeFashion startup társalapítója. A maszkokkal a koronavírus elleni küzdelmet is támogatja. Klukas azt ígéri a weboldalán, hogy a 95 dollárba (29 ezer forintba) kerülő termékekből befolyó nyereség 40 százalékát a WHO COVID-19 Szolidaritási Felelősségi Alapnak utalja. A dizájner egyébként azokra is gondolt, akiknek a maszk beszerzése nem fér bele a büdzséjükbe. Számukra készített egy DIY videót, amiben megmutatja, hogyan lehet házilag legyártani a maszkot, és applikálni a külön megvásárolható – és később újra felhasználható – LED-panelt.

Forrás: Kreatív Online

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •