Rozmaringos libacomb, rozéboros tavaszi zöldségekkel
Hozzávalók:
- 2 db libacomb
- 4 ág friss rozmaring
- friss kakukkfű
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 dl rozé
- 3 db retek
- 2 db sárgarépa
- 2 db karalábé
- 2 db újhagyma
- 2 szál spárga
- pár db gomba
- 1 db krumpli
- olívaolaj
- 2 nagy csipet durvaszemű só
- bors
Elkészítés:
A pácnak valókat egy kőmozsárban összetörjük: fokhagyma gerezdek, só, bors, rozmaring- és kakukkfű levelek. Az elkészült páccal alaposan bedörzsöljük a libacombokat. Lefóliázzuk és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, amelyiket kell, feldaraboljuk és egy sütőtálba tesszük. Megsózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk az olívaolajjal és a rosé borral. Erre a zöldségágyra tesszük az előzőleg bepácolt combokat. A zöldfűszereket nagyjából leszedegetjük a libacombokról.
200 fokos sütőben először megkapatjuk, majd 140-160 fokra mérsékelve a hőt 1 órán át puhára sütjük.
Pataky Péter receptje.
A Márton-napi libacomb receptek a következő oldalon folytatódnak.