Rozmaringos libacomb, rozéboros tavaszi zöldségekkel

márton-napi libacomb

Hozzávalók:

  • 2 db libacomb
  • 4 ág friss rozmaring
  • friss kakukkfű
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 dl rozé
  • 3 db retek
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db karalábé
  • 2 db újhagyma
  • 2 szál spárga
  • pár db gomba
  • 1 db krumpli
  • olívaolaj
  • 2 nagy csipet durvaszemű só
  • bors

Elkészítés:

A pácnak valókat egy kőmozsárban összetörjük: fokhagyma gerezdek, só, bors, rozmaring- és kakukkfű levelek. Az elkészült páccal alaposan bedörzsöljük a libacombokat. Lefóliázzuk és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.

A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, amelyiket kell, feldaraboljuk és egy sütőtálba tesszük. Megsózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk az olívaolajjal és a rosé borral. Erre a zöldségágyra tesszük az előzőleg bepácolt combokat. A zöldfűszereket nagyjából leszedegetjük a libacombokról.
200 fokos sütőben először megkapatjuk, majd 140-160 fokra mérsékelve a hőt 1 órán át puhára sütjük.

Pataky Péter receptje.

A Márton-napi libacomb receptek a következő oldalon folytatódnak.

1
2
3