Almás kalácspuding

almás kalácspuding maradék recept húsvéti kalács

Hozzávalók: 

  • 1 nagyobb fonott kalács (kb. 40 dkg)
  • 6 tojás
  • 15 dkg nádcukor
  • 2 dl habtejszín
  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • késhegynyi őrölt fahéj
  • 1 evőkanál olvasztott vaj
  • 2 nagy alma
  • 2-3 evőkanál mandulaszirom
  • porcukor

Elkészítés:

  1. A kalácsot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
  2. A tojásokat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejszínt és a tej 4/5-ét. A maradék tejben simára keverjük a pudingport, majd a tojásos keverékhez csorgatjuk a vaníliás cukorral és a fahéjjal együtt.
  3. Egy nagyobb sütőtál alját és oldalát kikenjük az olvasztott vajjal. Teszünk bele egy merőkanálnyit a tojásos keverékből, majd szorosan beleállítjuk a kalácsszeleteket. Rákanalazzuk a többi keveréket úgy, hogy közvetlenül a kalácsszeletekre is csorgatunk bőven belőle.
  4. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, húsukat felkockázzuk, és a sütőtálba szórjuk. Tetejét megszórjuk a mandulával.
  5. Letakarjuk alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percet sütjük. A végén alufólia nélkül, kb. 1,5 perc alatt kissé megpirítjuk a tetejét.
  6. Melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.

A következő oldalon a meggyes kalácspuding receptje található.

1
2
3