foszlós húsvéti kalács gluténmentes sütés
(Fotó: The Fresh Market)

Bizonyára sokan követjük el azt a hibát, hogy túlértékeljük a család fogyasztási képességeit és túl sokat vásárolunk vagy főzünk az ünnepekre. Mivel pont egy ilyen ünnepen vagyunk túl, vélhetően most is sok háztartásban éppen szikkad valahol a húsvéti kalács. Azt viszont semmi esetre se dobjuk ki, hiszen még megmenthető. Receptajánlónkban három kalácspuding recept kerül terítékre, amelyekkel új életre keltjük a szikkadt húsvéti kalácsokat.

Tejkaramellás kalácspuding recept

kalácspuding recept

Hozzávalók:

  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 3 tojás
  • 30-40 dkg fonott kalács
  • fahéj
  • mandulaforgács
  • kevés vaj

Elkészítés:

  1. A kalácsokat felszeleteljük és sütőben megpirítjuk őket.
  2. A cukrot karamellizáljuk, majd felöntjük 1 dl langyos vízzel.
  3. Amikor feloldódott a karamella, felöntjük tejjel és tejszínnel.
  4. Miután lehűlt, egy kézi habverővel hozzákeverjük a tojásokat és megszórjuk egy csipet sóval és fahéjjal.
  5. Egy hőállótálat kivajazunk és beletesszük a darabokra tépkedett kalácsokat.
  6. A feldarabolt kalácsokat meglocsoljuk a tejkaramellás öntettel és hagyjuk, hogy beszívja a karamellt.
  7. Erre ráteszünk még egy ugyanilyen réteget és meglocsoljuk megint a karamellás öntettel.
  8. Pár percig állni hagyjuk, majd betesszük 30-40 percre a 180 C fokos sütőbe
    20 perc után letakarjuk alufóliával és úgy sütjük tovább.
  9. Ha elkészült a tetejére szórunk egy kevés fahéjas porcukrot, mandulaforgácsot és egy csipet sót.

A következő oldalon az almás kalácspuding recept található.

1
2
3