19 ország 479 tétele közül lett aranyérmes a Hungaria Rosé Extra Dry pezsgő a Burgundia borvidékén megrendezett Effervescents du Monde világversenyen. Az aranyérmen túl a Top 10-es listára is felkerült az üde magyar tétel. A lista ez alkalommal a szoros verseny és döntetlen helyezés miatt valójában tizenkettő tételt sorol: csupa neves francia és egyetlenegy olasz pezsgő szerepel rajta, és persze a magyar rosé.
Magyar rosé a Top 10-ben
A 18. alkalommal megtartott nívós, színtiszta pezsgőversenyen 80 fős zsűri vette górcső alá a nedűket a franciaországi Château des Ravatys-ban december második felében. A világ minden tájáról érkezett nemzetközi szakértők négy napon át szigorú minőségi elvárások mentén, tökéletes kóstolási körülmények között vizsgálták a buborékos tételeket. Összesen 35 arany és 115 ezüst érmet nyertek a benevezett pezsgők – ezek legjobbjai kerültek a Top 10-be.
A Hungaria Rosé Extra Dry kitűnő választás a farsangi szezon finomságaihoz
A magyar pezsgő ízjegyeiben megjelenik a játékos gyümölcsösség. Tisztaságában egymásra találnak a könnyed üdeség jegyei és a dögös buborékok. Friss savai, átható ribizlis málna íze, mélyrózsaszín színe és krémes utóíze tökéletes kombinációt alkotnak.
A Hungaria Rosé Extra Dry a farsangi időszakban is remekül párosítható a szezon finomságaival. Olyan édességek mellé is klassz választás, mint például a farsangi fánk. Csak győzzünk választani a fánkok közül.
Forrás/Fotók: Hungaria