Hűtőben tárolás
3. Mindent a megfelelő polcra
A hűtőszekrény belsejében felülről lefelé, elölről hátulra csökken a hőmérséklet. Ezt mindenképpen érdemes szem előtt tartani a hűtőszekrény rendszerezésekor főleg, ha sok élelmiszerrel töltjük meg a hűtőt. Ebből kiindulva a rövid időn belül elfogyasztandó húsárut a hidegebb alsóbb polcokon érdemes tárolni. A tejterméket a középső polcokon, míg a zöldségeket a legfelsőbb, legmagasabb páratartalommal rendelkező rekeszekben érdemes tárolni. Amennyiben a hűtőnk rendelkezik velük, tároljuk a zöldségeket és gyümölcsöket a kifejezetten ezek számára kialakított rekeszekben, ha nem akarjuk, hogy azok kiszáradjanak a hűtő száraz levegő keringetésétől.
4. A hűtő ideális hőmérséklete
„Ahhoz, hogy az ételek a lehető legtovább frissek és biztonságosan fogyaszthatók maradjanak, a hűtő hőmérsékletét állítsuk 4 °C-ra, vagy ennél egy kicsivel alacsonyabb hőfokra” – tanácsolja Budai Nikoletta, az LG háztartásielektronika-szakértője. „Ennél magasabb hőmérsékleten a húsok és a halak romlanak meg, a túl hideg környezetben viszont a zöldségek és gyümölcsök fagyhatnak meg még akkor is, ha a zöldségtároló fiókba helyeztük őket.”
A cikk a következő oldalon folytatódik.