Az italokat jellemző szokatlan párosítások mindannyiunk fantáziáját mozgatják, talán ezért is olyan népszerűek mostanában az ízesített alkoholos nedűk. Gondoljunk csak például az idei nyár egyik nagy slágerére, a FriciSpritz meghökkentő koktéljaira. Vagy itt vannak például az Agárdi Gin italok, a neves Agárdi Pálinkafőzde új termékei. Az Agárdi Hungarian Dry Gint két év alatt kísérletezték ki, tavaly debütált, idén most két új verzióval rukkolt elő a cég.
Citrus és meggy az üvegekben
A Chameleon és a Gipsy megjelenésében és stílusában is egyedi szereplőnek ígérkezik. Alapanyaguk a boróka, amely mellé citrus, illetve meggy került. Utóbbiban a cigánymeggy pikáns gyümölcsössége és az illatos fűszerek intenzív elegye ötvöződik. A Chameleonban pedig a visszafogott borókás tónusok mellett megjelenik a finom citrusosság, az egzotikus jegyek. Különlegessége, hogy színe tonikkal, vagy citrommal keverve lilára változik.
A termékeket a rajongók mellett a kezdő ginfogyasztóknak ajánlják- Az egyik legnépszerűbb long drinket, a gin tonikot pedig mi magunk is elkészíthetjük otthon.
Íme, a recept!
Így készül az agárdi gin tonik
Hozzávalók: 40 ml Agárdi Gin, 1,5 dl Tonic
Elkészítése: Töltsük a gint egy koktéljéggel teli pohárba, majd húzzuk fel tonikkal. A gin és a tonik ajánlott aránya: 1:3.
Díszítés: 1 szál levendula
Forrás: Turizmus Online