gyermekülések süllyedő autóból menekülés gyerek
(Fotó: Freepik)

Az ADAC (német autóklub) 2020-ban is letesztelte az aktuális autós gyereküléseket. Idén 26, különféle korcsoportok számára kialakított modell nézett szembe az autóklub vizsgáztatóival. A szakértők nagy meglepetésére és örömére a tesztelt modellek egyikének sem sikerült “rossz” értékelést kapnia. Sőt, mindösszesen egy olyan modell volt, amely csak a “megfelelő” értékelést érte el, ez nevezetesen az Osann Flux Plus autós gyerekülés, amely mindössze 75 eurós árával egyben a legolcsóbb termék volt a palettán.

ADAC gyerekülés-teszt

A tesztelt ülések többnyire jó minősítéseket kaptak

A tesztelt gyerekülések nagy része, 18 modell, a második legjobb teszteredményt, a “jó” minősítést kapta. További hat férőhely “kielégítő” besorolást kapott. Ide tartoznak a “Chicco Fold & Go i-Size” és a “Mifold Hifold Fit and Fold Booster” ülések, amelyek összecsukhatók, ezért könnyen szállíthatók és helytakarékosak. Ez különösen alkalmassá teszi őket városi autómegosztásban való használatra, ezek azonban csak négyéves kortól alkalmazhatók.

Az ADAC gyerekülés-teszt nyertese az “Silver Cross Dream + Dream i-Size Base” volt, amely a “nagyon jó” minősítést érdemelte ki, ez közel 500 eurós árával a teszt egyik legdrágább ülése lett. Az egyszerű működés, a jó ergonómia és az alacsony szennyeződés szintén hozzájárul a nagyon jó teszt eredményéhez.

adac gyerekülés-teszt
(Fotó: Freepik)

Az ADAC a biztonságos használat mellett valamennyi modell esetében teszteli azok működését, az ergonómiáját, valamint a szennyezőanyag-tartalmát. A biztonsági vizsgálathoz az elülső ütközést (64 km/h) és az oldalsó ütközést (50 km/h) szimulálják próbabábukkal.

A következő oldalon megtalálható az egyes autós gyerekülések elért eredményei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2