karácsonyi csúnyapulcsi
(Fotó: Mercedes/Facebook)

A Bridget Jones első része óta Magyarországon is ismert az angolok karácsonyi csúnyapulcsi szokása. Tudjátok, amikor a szülei karácsonyi partiján Bridget először találkozik Mark Darcy-val, aki rénszarvasos kötött pulóverével nem aratott osztatlan sikert főhősünk szemében. Emlékeztetőnek itt a szóban forgó jelenet. A színes és harsány kötött pulóvertrend pedig idén a Mercedes figyelmét is felkeltette.

Karácsonyi divat lett nálunk is a csúnyapulcsi

Kötött pulóvert gyakran adtak (és még talán adnak ma is) ajándékba a szülők, nagyszülők a gyerekeknek. És sokszor ők maguk kötik ezeket a ruhadarabokat. Amelyek, valljuk be, nem igazán nyerik el az ajándékozottak tetszését, sokan szörnyülködve fogadják ezeket az ódivatúnak ható ruhadarabokat. Emiatt sokáig egyfajta gag-ajándéknak is számított a kötött pulcsi a barátok között, amit azért adtak egymásnak az emberek, mert tudták, hogy a másik a háta közepére sem kíván egy ilyen giccses ajándékot.

karácsonyi csúnyapulcsi divat
Az adventi időszak alatt engedélyezett még a leggiccsesebb karácsonyi csúnyapulcsi is (Fotó: He Spoke Style)

Azonban az évek múlásával a csúnyapulcsi trendet felkapták az amerikaiak is, egyre több sorozatban jelent meg poén szinten, így szépen lassan, részben a Bridget Jones filmnek köszönhetően, a mainstream populáris kultúra része lett. Az elmúlt években itthon is egyre többször találkozhatunk a ruhaboltok polcain ezekkel az általában kötött, nagyon színes és vicces (és néha zenélő, villogó) karácsonyi figurákat ábrázoló pulcsikkal. Mi több, ma már egyenesen divat lett hordani ezt az egykor vállalhatatlan ruhadarabot. Ezt az újfajta hagyományt pedig a Mercedes sem hagyhatta ki.

Ki vállalna be egy ilyen Mercedest?

A német autómárka ezekkel a különleges Mercedesekkel kíván mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket. Íme a csúnyapulcsis Mercik, amelyeknek még a giccsparádé ellenére is sikerült menőnek maradniuk. A Mercedes G-osztály és AMG GT modelleknek például kimondottan jól áll, ugye?

A karácsonyi csúnyapulcsi egyébként egyike azon 10 dolognak, amit ne hagyj ki idén az adventi időszakban. Ha autós karácsonyi ajándékokat keresel, ebben a cikkünkben például kimondottan nőknek gyűjtöttünk össze 10+1 karácsonyi ajándéknak valót, de persze az autómániás pasikat sem hagytuk ki, az ő összeállításukat itt találod. Ha érdekelnek a további karácsonyi cikkeink, kattints ide.

Forrás: Motor1.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •