fasírt húspogácsa recept
(Forrás: Ízes Élet)

Sertés-marha fasírtok szeletelt olvasztott trappista sajttal és zöldséges tésztasalátával. A sajtburger óta tudjuk, hogy a szaftos húspogácsa és az olvasztott sajt együtt igazán ütős párost alkot. A hamburger bucikat most majonézes-zöldséges tésztasalátára cseréltük, amely kiváló köretként szolgál az ütős fasírt recept mellé.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 20 dkg szarvacska tészta
  • 15 dkg tetszőleges fagyasztott zöldségkeverék
  • 20 dkg tejföl
  • 5 dkg majonéz
  • 6 evőkanál mustár
  • őrölt fekete bors
  • 60 dkg sertés-marha darált hús
  • 2 evőkanál olívaolaj a sütéshez
  • 8 szelet trappista sajt
  • aprított petrezselyemzöld a díszítéshez

Tésztasaláta recept:

A szarvacska tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, hagyjuk teljesen kihűlni. Közben a fagyasztott zöldségkeveréket kevés sós vízben roppanósra pároljuk. Amikor elkészült, leszűrjük, szintén hagyjuk kihűlni. A kihűlt tésztát és zöldségkeveréket összekeverjük a tejföllel, a majonézzel, 2 evőkanál mustárral, sóval, valamint borssal. Tálalásig hűtőbe tesszük.

Fasírt recept:

A darált húst keverőtálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a többi mustárt. Alaposan összedolgozzuk, majd 8 nagy vagy 16 közepes méretű, laposabb fasírtot formázunk belőle.

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat. A fasírtok mindkét oldalára erős lángon, 1-1 perc alatt kérget sütünk, ezután áthelyezzük egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre. 180 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 percet sütjük. A sütési idő végén a fasírtok tetejére helyezzük az trappista sajtszeleteket (kisebb fasírtok esetén fél-fél, nagyobb fasírtok esetén pedig 1-1 szelet kerül a tetejükre). Visszatoljuk a sütőbe, hagyjuk megolvadni a sajtot.

Az elkészült fasírtokat aprított petrezselyemmel díszítjük, tésztasalátával körítve tálaljuk.

Forrás: Ízes Élet