volkswagen uzemei ujraindulas
Rövidített idejű munka folyik majd a Volkswagen németországi üzemeiben; fotó: Volkswagen AG

Mi is hírt adtunk róla, hogy az Audi-gyár újraindulása után a Suzuki, az Opel és a Mercedes is újraindítja a termelést. A Volkswagen Személyautók márka is lépett: a Volkswagen üzemei egymás után indítják újra a gyártást, melyet először a zwickaui és a pozsonyi gyárakban kezdenek újra ezen a héten. A Németországban, valamint Portugáliában, Spanyolországban, Oroszországban és az Egyesült Államokban található többi üzem az április 27-tel kezdődő héten vág bele újra a gyártásba. Ez után, május folyamán a termelést egymást követően kezdik újra Dél-Afrikában, Argentínában, Brazíliában és Mexikóban.

Rövidített munka, egészségvédelem – így készülnek a Volkswagen üzemei

Ralf Brandstätter, a Volkswagen márka vezérigazgatója elmondta: „A Volkswagen üzemei az elmúlt három hét során intenzíven készültek a termelés újraindítására. A munkavállalók egészségének védelmét szolgáló átfogó katalógus kidolgozásán túl sikerül előrelépnünk ellátási láncaink újraépítésével is.” Ennek alapján rövidített idejű munka folyik majd a Volkswagen németországi üzemeiben. A rövidített munkaidő által érintett alkalmazottak létszámát azonban a termelés újraindításával összhangban fokozatosan csökkenteni kell. A gyártást az alkatrészek jelenlegi elérhetőségével, a németországi és európai kormányzati követelményekkel, az értékesítési piacok fejlődésével és az üzemek ebből eredő működési módozataival összhangban folytatják. E fejleményektől függetlenül a munkavállalók egészségének védelmére hozott szigorú intézkedések betartása mindig a legfontosabb prioritás marad. A biztonságos munkahelyeket és az egészség védelmének lehető legmagasabb szintjét egy 100 pontos tervvel biztosítják.

volkswagen gyar
A legfontosabb, hogy óvják a munkatársak egészségét; fotó: Volkswagen AG

A Volkswagen-csoport Alkatrészek részlege már április 6-tól lépésről lépésre újra kezdte a gyártást a braunschweigi és kasseli üzemekben. Ezt követték április 14-től a Salzgitterben, Chemnitzben és Hannoverben, valamint a Lengyelországban alkatrészeket gyártó üzemek.

A márka egyébként bízik 2020-ban, és még idén elindítják TRANSFORM 2025+ stratégiájuk második szakaszát. Ezzel pedig immár mindenki számára a károsanyag-kibocsátás nélküli mobilitás útjára lépnek.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •