uj BMW-logó
Megváltoztatták a logót, de az autókon továbbra is a régi marad használatban (Forrás: CNN)

Autó logók szerelmesei figyelem: 23 év után ráncfelvarrást kap a BMW ikonikus emblémája. A német autógyártó most először változtat nagyobbat a több, mint száz éve használatos lógóján. Az eddigi sötét tónusokat és a 3D-s térhatást a világosabb szín és az úgynevezett flat dizájn váltja, amely napjainkban egyet jelent a modernizmussal és a minimalizmussal.

Sorra változnak az autó logók

Nem olyan régen például a másik nagy német autógyártó a Volkswagen is hasonló 2D-s stílusúra cserélte saját logóját. Sőt, éppen az elmúlt napokban jelentette be a Kia, hogy 2020-ban náluk is esedékes lesz egy arculatváltás, így a dél-koreai autógyártó emblémája is egy kisebb változáson fog átesni.

autó logók
A BMW emblémája az egyik legismertebb autó logók egyike, 103 év után most változik először érdemben (Forrás: BMW)

Változik is, meg nem is

Jans Thiemer, a BMW-brand alelnöke szerint a mostani több egyszerű vérfrissítésnél. A BMW új dizájnja a mobilitást és a jövőt hivatott szimbolizálni. “A BMW több, mint 100 éves történetében eddig az összes logónkban a fekete szín dominált, azonban haladnunk kell a korral, így a fekete karikát most egy letisztult fehér váltja. Ezzel az átláthatóságot szeretnénk kommunikálni, továbbá hogy a BMW nyitott az újdonságokra, a változásra és a jövőre.”

Hiába az új dizájn, azt egyelőre kizárólag online felületeken és marketing célokra fogják használni. Az autókon továbbra is a régi, fekete karikás változatot használja a bajor cég. Jelenleg az egyetlen autó, amin az új logó megtalálható az a gyártó legújabb koncepcióautója, az i4-es.

Bajor nemzeti színek

Az autó logók megszállottjai már évtizedek óta azt találgatják, hogy a BMW logója mit takar. A legelterjedtebb verzió szerint a BMW emblémája a kék ég előtt forgó propellereket ábrázolja. Ezt az is alátámasztja, hogy a BMW-gyár a kezdetek kezdetén valóban repülőgépmotorok készítésével foglalkozott. Mindez azonban téves felvetés. Az logóújítással most az is kiderült, hogy az ikonikus embléma valójában a BMW otthonát adó Bajorországot szimbolizálja, annak kék és fehér nemzeti színeivel.

Forrás: CNN, BWM

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •