szerző: Komiszár Kriszta

Budapest, 2023. október 12. – Szombaton a budai vár ikonikus Aranybástya étterme és kávézója adott otthont a Dogs on the Catwalk elnevezésű jótékonysági divatbemutatónak. Az esemény nem csupán a stílusról, hanem a felelős állattartás fontosságáról és a menhelyi kutyák támogatásáról is szólt. A rendezvény bevételét teljes egészében a szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület számára ajánlották fel a szervezők, akik remélik, hogy az árva kutyák számára szerető otthonokat találnak.

A nemes ügy mögött a hazai celebvilág számos ismert szereplője is felsorakozott; többek között Gulyás Michelle, Gelencsér Tímea, Király Linda, Schobert Lara, Balogh Eleni, Stana Alexandra és dr. Hevesi Krisztina is mind felvonult a vörös szőnyegen. Az ő jelenlétük nemcsak a divatbemutatót emelte új szintre, hanem az állatvédelem ügyére is nagyobb figyelmet irányított.

A Dogs on the Catwalk fénypontja a késő délutáni divatbemutató volt, amelyen a szentendrei menhely örökbefogadható kutyusai vonultak a kifutón a legújabb divatkollekciók kíséretében. A kutyák gyorsan elnyerték a közönség szívét, és bízunk benne, hogy a rendezvényen számos olyan leendő gazdi is jelen volt, aki mérlegelve saját erőforrásait és lehetőségeit, jelentkeznek örökbefogadónak, így hozzájárulva a kis kedvencek szebb jövőjéhez.

Az esemény további célja, hogy felhívja a figyelmet a felelős állattartás fontosságára. Az örökbefogadás előtt a gazdiknak érdemes figyelembe venniük a megfelelő kutyafajta, habitus kiválasztását, az idő és elköteleződés szempontjait, valamint a költségeket, amelyek az állatorvosi ellátás, etetés és felszerelés költségeit is magukba foglalják.

Dr. Orosz Cynthia, a Dogs on the Catwalk megálmodója szerint a felelős állattartás kérdése elengedhetetlen. „Az állattartás nem csak örömöt, de hosszú távú elköteleződést is jelent. Ezt szeretnénk tudatosítani a résztvevőkben is” – mondta a főszervező.

A Dogs on the Catwalk esemény így nemcsak a divatot és a szórakozást, hanem a tudatos és szeretetteljes állattartást is ünnepelte, miközben konkrét segítséget nyújtott a menhelyen élő kutyáknak. A szervezők remélik, hogy az esemény inspiráló hatással lesz, és több kutyának segítenek új, szerető otthonra találni.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •