alpine szalon budapest magyarország a110
Az Alpine A110 akkor és most (Fotó: Renault Group)

A magyarországi Alpine szalon nyitását a Formula-1 Magyar Nagydíjat megelőző gálaesten jelentette be az Alpine és a Renault Hungária közösen. A szalonnyitás része az Alpine új nemzetközi terjeszkedési stratégiájának, melynek keretében a márka új piacokon jelenik meg és bővíti európai kereskedői hálózatát. Ezt se hagyd ki: 5 dolog, amiért szerethető az új Renault Arkana E-TECH, a márka hibrid SUV-kupéja

Az Alpine A110 tesztvezetésére is lehetőség lesz

A 60 négyzetméteres kiállítóterem Budapest egyik legnépszerűbb főútvonalán, a Váci úton helyezkedik el, ahol a márka legújabb arculati elemeivel felruházott bemutatóterem az Alpine-hoz méltó ügyfélélményt kínálja majd. A Budapesti Alpine Center nevet viselő szalon üzemeltetője Magyarország legnagyobb gépjárműkereskedelmi vállalata lesz, amely sok éves tapasztalattal és megfelelő infrastruktúrával rendelkezik az olyan exkluzív márkák értékesítéséhez, mint az Alpine.

alpine a110
Az Alpine-eseményen az A110 is tiszteletét tette
alpine tükör króm fólia
A figyelem középpontjában

Az Alpine jelenlegi modellkínálatát az A110 különböző típusai merítik ki. A Pure alapmodellben egy 1.8 literes, négyhengeres turbófeltöltésű motor található, ami 252 lóerő teljesítmény leadására képes, a csúcskategória jelenleg az A110S, ami már 292 lóerős. A110-es alapmodell kezdőára 20,45 millió forint, míg a legerősebb modell 24,4 millió forintról indul. A kora ősszel nyíló budapesti Alpine szalon hivatalos oldalán már él a regisztrációs felület az A110 tesztvezetésére.

Az Alpine-t 1955-ben alapította Jean Rédélé, a versenyzés iránt rajongó fiatalember. Cégét a kedvenc versenyhelyszínéről, az Alpokról nevezte el. A céget 1973-ban vásárolta meg a Renault Group.

Az alábbi cikkeink is érdekelhetnek, ne hagyd ki őket:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •