rendőr igazoltatás nő autó női vezető
(Fotó: eTags.com)

Ártalmatlannak tűnő berögződések, sokat emlegetett, ám mégsem betartott előírások, no, meg olyan magától értendően veszélyes dolgok, amiket mégis csinálunk, de miért? Amikor pontosan tudjuk, hogy potenciálisan balesetveszélyesek. Íme néhány veszélyes dolog, amiket valószínűleg te is csinálsz vezetés közben, és amiket jobb, ha ezentúl abbahagysz.

1. Hangosan hallgatod a zenét

Habár sokak számára a zenehallgatás szorosan összetartozik a vezetéssel, nem mindegy, hogyan hallgatod kedvenc rádiódat vagy Spotify listádat. A túlságosan hangos zene önmagában is veszélyes, ugyanis előfordul, hogy nem hallod meg a külvilág zajait, például egy közeledő mentőautót. Kedvenc dalaid sok esetben akár eufórikus állapotba is képesek repíteni, így pedig veszítesz koncentrációs készségedből. Vezetés közben ezért inkább próbáld türtőztetni magadat, és nem belefeledkezni a muzsikába. A zenehallgatás természetesen nem tiltott, csak vedd figyelembe a körülményeket, a volán mögött mindig a vezetés legyen a prioritás. Tudtad, hogy a BMW-nek saját relaxációs playlist-je van a dugóban való araszoláshoz?

mit ne csinálj vezetés közben
(Fotó: diana.grytsku/Freepik)

2. Fülhallgatót használsz

El sem hisszük, hogy ezt mondani kell, de a fülhallgató használata szigorúan tilos! Minden telefonon megtalálható a kihangosítás funkció, az új autókban a fedélzeti központhoz is társíthatod a legtöbb okostelefont, éppen ezért tessék használni ezeket a funkciókat. A fül-, és fejhallgatók, valamint az újabb, vezeték nélküli AirPodokat és társaikat pedig felejtsd el. Főleg mivel ezek már sok esetben aktív zajszűréssel is rendelkeznek, így még több veszélyforrás rejlik használatukban.

További veszélyes dolgok vezetés közben a következő oldalon.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3
4