Nemzeti Filharmonikusok
(Fotó: Nemzeti Filharmonikusok)

„Vidd tovább a dallamot!” A Nemzeti Filharmonikusok 2021/2022-es évadjának új szlogenje több egy egyszerű mottónál. A mondat egy hitvallás megfogalmazása, a jövőbe vetett új hité, amikor újra személyes kapcsolatba kerülhet a művész és közönsége. Ha érdekel a Nemzeti Filharmonikus Zenekar nyitó koncertjének részletei, olvass tovább. Ez is érdekelhet: Minden eddiginél izgalmasabb évaddal készül a Nemzeti Filharmonikusok társulata

Ránki Fülöp közönség előtt még sosem játszott zongoraversenyével készül

A 2021-2022 évadban a klasszikus, jól ismert bérletek mellett továbbra is lesz Próbatermi vendégség és Zenemánia. Ismerve a zenekart, bizton lehet arra is számítani, hogy valamilyen ínyencséggel és 20. századi zeneművel ezúttal is készülnek.

Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Nemzeti Filharmonikus Zenekar

2021. szeptember 25-én a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben lesz a nyitókoncert, ahol Ránki Fülöp zongoraművész Bartók II. zongoraversenyét fogja játszani. Három évvel ezelőtti nyitókoncerten is fellépett a fiatal művész, akkor Bartók I. zongoraversenyével. A II. zongoraverseny arról nevezetes, hogy a frankfurti bemutatón maga a zeneszerző játszotta a zongoraszólamot. A zenei gondolatok eredetisége és a magánszólam sokoldalúsága miatt nagy kihívást jelent a háromtételes darab. Ránki Fülöp nagyon örült a felkérésnek, mert Bartók három zongoraversenye közül ezt még sohasem játszotta közönség előtt, így ezen a nyitókoncerten ő is debütál.

Az est során további két Bartók mű is felcsendül. Elhangzik a Két kép (Virágzás,  A falu tánca), valamint a szerző Amerikában írt nagyzenekari műve, a Concerto. A Nemzeti Filharmonikus Zenekar szeptember 25-i nyitóhangversenyének karmestere Kesselyák Gergely.

Aktuális programajánlóinkat az alábbi linkekre kattintva találod:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •