budapest ősz őszi fesztivál
(Fotó: Bence Balla-Schottner/Unsplash)

Harminc éve indította útjára a Főváros, 2021 őszén pedig megújult formában tér vissza a Budapesti Őszi Fesztivál. Szeptember 26. és október 10. között színpaddá alakul a főváros. A fesztivál több mint 100 programmal, számtalan helyszínen színesíti meg a budapesti őszt. Ezt se hagyd ki: Koncertezz a Balaton közepén és éld át életed legszebb naplementéjét

Budapesti Őszi Fesztivál: klasszikus, kortárs, sokszínű és befogadó városi örömünnep

A fesztivál a szokványos műfaji ajánlók mellett, idén előre kidolgozott tematikus koncepciók szerint is csoportosítja repertoárját. A kínálatba #ébrenálmodók néven kerülnek azok a produkciók, melyek korunk ellentmondásait és a folyamatos jelen tébolyát értelmezik művészetükkel, az #együttmozdulók a részvételre és interaktivitásra nyitott közönséget célozzák, a #várostbelakók kifordítják magukból az utcákat, új perspektívába helyezik a köztereket, míg az #egymástépítők számára előbbre valók a közösségek és szolidaritás, mint az egyén és a hírnév. A szervezők büszkén mutatják be a külföldi alkotókat, produkciókat a #welcomeculture sorozatban.

Az Őszi Fesztiválon idén négy kerületben valósulnak meg a helyi jellegzetességekre építő, de minden látogató számára élményt nyújtó programsorozatok. Az I. kerületben a #szellemóriásokvára korszakos zsenik művészetét idézi fel, a II. kerületben a #margitköz a Margit körút sokáig kihasználatlan tereit tölti meg élettel, a VIII. kerületben az #ezerhangújózsefváros a multikulturális hagyományokat és törekvéseket mutatja be, míg a XI. kerületben az #ablakabartókra új perspektívákat nyit és határátlépésekre hív. A Budapesti Őszi Fesztivál teljes és részletes programjairól a hivatalos– és a Facebook-oldalon található további információ.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •