macskák madách színház
T.S. Eliot angol költő Macskák könyve című versciklusát zenésítette meg Andrew Lloyd Webber, és ebből készült a világsikerű musical (Fotó: Madách Színház)

Szeptember 24-én a Macskák 1500. előadásával nyitja meg évadát a Madách Színház. A jubileumi előadás újabb mérföldkő a minden magyar színházi rekordot megdöntő produkció életében. Az évad első felében a repertoáron lévő produkciókat játsszák majd, az első nagyszínpadi bemutatót pedig februárra tervezik. A Macskák mellett idén ősszel így a Jézus Krisztus Szupersztár, Az Operaház Fantomja, a Mamma Mia! és a Mary Poppins című előadást láthatja a közönség. Ezt se hagyd ki: Négy kerület jellegzetességeire épül a 30. Budapesti Őszi Fesztivál

A Macskák előadásaira az elmúlt 38 évben 1,6 millióan voltak kíváncsiak

A Madách Színház Macskák című előadásának premierje 1983. március 25-én volt, a londoni bemutató után alig egy évvel tűzték műsorra a budapesti színházban Andrew Lloyd Webber azóta legendássá vált művét Szirtes Tamás rendezésében és Seregi László koreográfiájával.

Az előadásra a csaknem 4 évtized alatt több mint 1,6 millió néző váltott jegyet. Az elmúlt 38 évben az előadás folyamatosan műsoron volt, mindeközben a szereposztás sokszor megújult, összesen több mint 270 művész állt már színpadra a darabban. Az eddigi szereplők közül legtöbbször Bajza Viktória, Bencze Ilona és Póka Éva játszott a musicalben, mindhárman ezernél is több alkalommal váltak macskává.

 

A jubileumi előadáson újra a színpadon köszönthet a közönség sokakat azok közül, akik az elmúlt 38 évben szerepeltek az előadásban. Megemlékeznek azokról is, akik már nem lehetnek velünk. Seregi László Kossuth-díjas koreográfust, a darab társrendezőjét felvételeken idézik majd meg.

A páratlan jubileumot különleges programsorozattal ünnepli a Madách Színház. Az ünnepi hét kezdetén, szeptember 23-án Budapest több pontján találkozhatnak a nézők a felnövő “macskagenerációval”: a Madách Tánc- és Színművészeti Iskola és Szakgimnázium tanulói feldíszített kamionnal járják majd a várost.

Az ünnepi Macskák-héten minden előadás meglepetést tartogat a nézők számára. Szeptember 25-től október 3-ig minden Macskák-előadás tapsrendjében egy rendkívüli énekesnő énekli majd a Memoryt, a darab leghíresebb dalát. A fellépő művészek között lesz Wolf Kati, Szulák Andrea, Falusi Mariann, Tóth Vera és Keresztes Ildikó is.

Ha érdekelnek a legjobb őszi programok, kattints az alábbi címekre:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •