kopasz balint
Az aranyérmes Kopasz Bálint a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyének eredményhirdetésén (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A kajak egyesek 1000 méteres versenyének olimpiai bajnoka, Kopasz Bálint viszi a magyar zászlót a tokiói olimpia vasárnapi záróünnepségén. Tipp: Éremeső Tokióban: Öt érmet, köztük két aranyat szereztek a magyarok az olimpián kedden

Kopasz Bálint 1968 óta először nyert aranyérmet magyar versenyzőként a kajakozás királykategóriájának hívott 1000 méteres versenyben az olimpián. A történelmi győzelem után nem meglepő, hogy őt választották a záróünnepség zászlóvivőjének.

 

“A világjárvány ellenére lenyűgözött a tokiói olimpia, és nemcsak azért, mert nekem itt sikerült valóra váltanom az álmom. A japán szervezők, önkéntesek minden nehézség ellenére kiváló házigazdák voltak, akiknek a segítőkészsége lenyűgözött. Előttük és minden magyar szurkoló előtt tisztelegve búcsúzunk a záróünnepségen, így külön megtiszteltetés, hogy én vihetem a csapat zászlaját” – idézte a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közösségi oldala Kopaszt, aki kedden diadalmaskodott.

A nyitóünnepségen a hetedik olimpiáján induló tőrvívó Mohamed Aida, és az idén ötszörös olimpikon úszó, Cseh László vitte a magyar zászlót. A ceremónia másik magyar főszereplője azonban egyértelműen az idén 100 éves és egyben a világ legidősebb olimpikonja, Keleti Ágnes volt. A 2020-as tokiói XXXII. nyári olimpia záróünnepsége augusztus 8-án, vasárnap magyar idő szerint 13 órakor kezdődik.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Forrás: MTI, kép: Kopasz Bálint/Instagram

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •