kopasz bálint tokió olimpia aranyérem
A pillanat, amikor Kopasz Bálint olimpiai bajnok lett (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Augusztus 3-a volt eddig a 2021-re halasztott 32. nyári olimpia a legnagyszerűbb napja, legalábbis magyar viszonylatban mindenképpen, ugyanis öt érem született ma Tokióban. Két arany, két ezüst és egy bronz. Gratulálunk, Kopasz Bálint, Lőrincz Tamás, Varga Ádám, Berecz Zsombor, Kozák Danuta és Bodonyi Dóra! Tipp: Milák Kristóf Európa-csúccsal lett ezüstérmes 100 méter pillangón

Erősen kezdtük a napot, nagyot villantottak a magyar kajak-kenusok

kopasz bálint varga ádám aranyérem ezüstérem
Az aranyérmes Kopasz Bálint (j) és az ezüstérmes Varga Ádám a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyének eredményhirdetésén (Fotó: MTI/Kovács Tamás)
kozák danuta bodonyi dóra kajak kenu tokió olimpia
A bronzérmes Bodonyi Dóra (b) és Kozák Danuta a női kajak párosok 500 méteres versenyének eredményhirdetésén (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Parádés verseny után Kopasz Bálint arany-, Varga Ádám pedig ezüstérmet szerzett kajak egyes 1000 méteren a tokiói olimpián. Ebben a számban a magyarok legutóbb az 1968-as mexikóvárosi játékokon örülhettek győzelemnek Hesz Mihály révén, de érmet is 1976-ban szereztek legutóbb, akkor Csapó Géza második lett. Olimpián utoljára 1996-ban, Atlantában fordult elő, hogy egy versenyszámban két magyar is dobogóra állt.

A fiúk után a magyar női kajak-kenusaink is bizonyítottak: A Kozák Danuta, Bodonyi Dóra duó bronzérmet nyert K-2 500 méteren a tokiói olimpián. A szám másik magyar egysége, Csipes Tamara és Medveczky Erika pedig negyedikként ért célba. A Ferencváros ötszörös ötkarikás bajnoka, a 34 éves Kozák ebben a számban címvédőként indult a japán fővárosban, az öt arany és egy ezüst után a mostani az első olimpiai bronzérme.

berecz zsombor finndingi
Berecz Zsombor egyik kezében az olimpiai ezüstérem másikban a magyar lobogó (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Magyar olimpiai történelmet írt Berecz Zsombor, aki finndingiben ezüstérmet szerzett kedden a tokiói olimpián. Ez a magyar vitorlázás második ötkarikás medálja és egyben legjobb eredménye. Az első érmet a Detre testvérek szerezték, akik az 1980-as, moszkvai játékokon a harmadik helyen végeztek Repülőhollandiban. Ez is érdekelhet: Ismét cserben hagyta rajongóit Hosszú Katinka

A következő oldalon megtudhatod, ki nyerte el a nap második aranyérmét Tokióban.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2