Caeleb Dressel milák kristóf
A szám olimpiai aranyérmese, az amerikai Caeleb Dressel a Kossuth Rádiónak azt nyilatkozta, hogy Milák kihozza belőle a maximumot (MTI/Kovács Tamás)

Hatalmas hajrával Milák Kristóf Európa-csúccsal ezüstérmet nyert szombaton 100 méter pillangón a tokiói olimpián. Az első helyen végző amerikai Caeleb Dressel a futam után magasba emelte legnagyobb kihívója, Milák kezét. Tipp: Bronzeső az olimpián! Kardvívásban és cselgáncsban is bizonyítottak a magyarok

„Amíg ott leszünk egymásnak, sok rekord meg fog dőlni” – utalt Milák Kristóf a Dressellel való versengésére

milák kristóf ezüstérem tokió olimpia
Milák Kristóf és a nagy csatában elnyert ezüstérem. Gratulálunk! (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A 200 méteren aranyérmes magyar úszó a második legjobb idővel az ötös pályáról várta a finálét, melynek nagy esélyese a 100 méter gyorson győztes Caeleb Dressel volt a mellette lévő négyes pályán. Az amerikai érvényesítette is a papírformát, szokásos remek rajtjával azonnal élre állt és fél testhossz előnnyel fordult a második ötvenre, amelyen egyre jobban megközelítette őt Milák, de már nem tudta utolérni riválisát.

A szám kétszeres világbajnoka, Dressel 49.45 másodperces világcsúccsal csapott a célba, öt századot faragott a két évvel ezelőtti vb-n felállított rekordján. A BHSE 21 éves világklasszisa 23 századdal maradt el tőle, de így is 27 századdal felülmúlta a szerb Milorad Cavic szuperdresszes Európa-csúcsát, amelyet még 2009-ben úszott. Milák a 49.68-as eredménnyel pontosan fél másodpercet javított egyéni legjobbján és egyben az országos csúcson, melyet májusban, a budapesti Európa-bajnokságon ért el.

A Milák Kristóf által megnyert ezüstérem a magyar csapat hatodik érme, egyben második ezüstérme. A tokiói olimpia eddigi történéseiről az alábbiakban olvashatsz:

Fotó: MTI

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •