év magyar autója 2020 hybrid suzuki sx4 s-cross
Suzuki SX4 S-Cross Hybrid induló, kedvezményes ár: 5 290 000 Ft. (2020.12.11.)

Amikor megláttam a Suzuki SX4 S-Cross hibrid modelljét, az első gondolatom az volt, hogy ez az autó nagy. Ami érthető is, hiszen a Suzuki hazai palettáján a Vitara, az Ignis és a Swift mellett ez az egyik legnagyobb modell. Nála már csak a nemrég érkezett Across, valamint az új kombi, a Swace nagyobb valamivel méreteiben. Mivel azonban az én szívem csücske a kisebb, sportos, nőies autók, ezért érthető volt a kezdeti csalódásom. Ám miután félretettem személyes vágyaimat, és megpróbáltam más szemszögből nézni a modellre, máris jobb kedvre derültem.

Íme, az Év Magyar Autója 2020 díj nyertese!

Ha jobban belegondolok, valójában egy városi crossover is meg tud érinteni. (Arról, hogy miért ideális választás a nők számára a crossover és a SUV, készítettünk egy érdekes összeállítást.) Szóval, miután elfogadtam, hogy a Suzuki SX4 S-Cross egy nagyobb méretű crossover, azonnal más szemmel néztem rá. Jó volt például, hogy magasan ültem benne és vezetés közben jól beláttam az utat, hogy kényelmesen elfért benne a család, és a csomagoknak is jutott hely bőven, sőt az apróságokat is könnyen el tudtuk rejteni az utastér kisebb-nagyobb rekeszeiben. Mindehhez járult a lágy-hibrid hajtás, amelynek köszönhetően nemcsak az autó szén-dioxid kibocsátása, hanem a fogyasztása is alacsonyabb lett, mint egy ugyanilyen sima benzines modellé. Ráadásul a tesztelt hibrid Suzuki SX4 S-Cross összkerékmeghajtással is vezethető, ami például csúszos úton igencsak jól jöhet.

év magyar autója 2020 hybrid suzuki sx4 s-cross
Tekintélyt parancsoló orr rész, erőteljes hűtőráccsal
év magyar autója 2020 hybrid suzuki sx4 s-cross
A helyzetjelző energiatakarékos LED diódái nappali világításként is működnek

A Magyar Suzuki idén már csak hibrid meghajtású autókat gyárt az Európai Unió piacaira. Az esztergomi gyárban készül a Suzuki SX4 S-Cross és a Vitara, míg a hibrid Ignis és Swift Japánból érkezik hozzánk. A két új hibrid modell (Across és Swace) pedig közös buli a Toyotával, így azok a Toyota adott üzemeiben gördülnek le a gyártósorokról. Na, de nézzük, mit tud az Év Magyar Autója 2020 elismerést elnyert, általunk tesztelt Suzuki SX4 S-Cross!

A következő oldalon megtudhatod, hogy miként tudod bekapcsolni az összkerék-meghajtást.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3