suzuki sx4 s-cross
A Suzuki SX4 S-Cross lett az Év Magyar Autója 2020 (Forrás: Suzuki)

Kiderült, hogy mely autók nyerték el az Év Magyar Autója 2020 címet. A versenyen a 39 nevezett modellből négy kategóriában hét győztes született. Hat díjat a zsűri osztott ki, a hetedik díj sorsáról pedig közönségszavazás döntött. Külön említésre méltó, hogy az Autós Nagykoalíció és a Járműipar.hu szerkesztősége által szervezett díjakra a hazai járműgyártók többsége, a magyarországi autóimportőrök több mint fele benevezte valamelyik autóját. A legtöbb modellt a Porsche Hungaria, az Opel Magyarország és a Magyar Suzuki jelölte a versenyen. Az öttagú zsűri feladata volt, hogy szakmai szempontok alapján eldöntse, melyik legyen az Év Magyar Autója, az Év Zöldautója és Magyarország Autója 2020-ban.

Év Magyar Autója 2020: Suzuki SX4 S-Cross

Az Év Magyar Autója díjra az Audi Hungaria Zrt. a győri gyártású, de világszerte forgalmazott kompakt SUV-ját, a népszerű Q3-ast nevezte. Az esztergomi Magyar Suzuki két modelljét, az itthon csak hibrid meghajtással készülő Vitarát és a SX4 S-Cross szabadidő-autót jelölte, melyekből utóbbinak sikerült elcsípnie a legtöbb szavazatot.

év magyar autója 2020 Suzuki SX4 S-Cross
Az Év Magyar Autója 2020 díj nyertese a Suzuki SX4 S-cross (Fotó: Suzuki)

Magyarország Autója 2020: Renault Clio, Seat Arona és Toyota Camry

A jelölések szempontjából legnépesebb kategóriába 24 autót jelöltek a magyarországi importőrök. Éppen ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy egy helyett három Magyarország Autója 2020 díjat osztanak ki. Az alkategóriák a következők voltak: kisautó, családi autó és szabadidő-autó. A jelöltek között olyan népszerű modellek voltak még, mint a Suzuki Ignis (kisautó), Toyota Corolla (családi autó) vagy az Opel Crossland X (szabadidő-autó).

Renault clio
Renault Clio
Seat arona
Seat Arona
Toyota camry
Toyota Camry

A cikk a következő oldalon folytatódik.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2