Audi Q3 Sportback sarga
Több, mint hatvan modellt utasított maga mögé

A Best Cars 2020 díjat az olvasók szavazatai alapján az Audi Hungaria legújabb büszkesége, az Audi Q3 Sportback nyerte a kompakt SUV/terepjáró kategóriában.15 300 darab Audi Q3 Sportback

A modell sorozatgyártása 2019 nyarán indult az Audi Hungariánál (amely a fiatalok szerint a legvonzóbb munkahely). Szeptemberben belestünk a gyárba, hogy saját szemünkkel lássuk: hogyan készül az Audi termékkínálatának első igazi kompakt crossover modellje. Amellett, hogy saját szemünkkel láthattuk, hogyan készülnek a legújabb autócsodák, ki is próbálhattuk az új SUV-kupét a gyári tesztpályán.

A tavalyi évben a vállalat a járműgyártásban az eddigi legmagasabb gyártási volument érte el. 2019-ben összesen 164 817 Audi-modell, köztük 15 300 darab Q3 Sportback gördült le a gyártószalagról. Az Audi Hungaria járműgyártásában jelenleg 4000 munkatárs gyártja az A3 Cabriolet, a TT Coupé és Roadster, valamint a Q3 és Q3 Sportback modelleket. A győri autók világszerte több mint 90 országba jutnak el.

Audi Q3 Sportback gyártósor
Egyedi megjelenésének, sportos futóművének és hatékony, erőteljes meghajtásának köszönhetően kiemelkedő vezetési élményt nyújt

63 modell közül az Audi SUV lett a legnépszerűbb

Az Auto motor sport szaklap által szervezett Best Cars díjátadóját immár 44. alkalommal tartották meg, amely az európai járműipar egyik legnívósabb versenyének számít. 11 kategóriában 387 modell állt rajthoz a szavazatokért. Az idei évben több mint 100 ezer olvasó adta le szavazatát. A kompakt SUV/terepjáró, valamint a nagy SUV kategória volt a legnépszerűbb, itt egyaránt 63 modell indult. A Q3 Sportback a leadott szavazatok 11,5 százalékát gyűjtötte be, és nyerte meg ezzel a rangos elismerést.