Málta
Legyen akár extrém sport, vagy csak könnyed hajózás, Máltán nem fogsz unatkozni (fotó: pixabay/janneG)

Újra megnyitja kapuit a turisták előtt az egyik legkedveltebb szigetország, Málta. A nyári időszak legnépszerűbb pihenő és bulizó úti céljaként számon tartott ország most számos információt megosztott, amellyel igyekszik megkönnyíteni a beutazó közönség mindennapjait. Mutatjuk, mire figyelj és mit próbálj ki, ha az utad Máltára vezet!

Tárt karokkal vár Málta

Málta
Utad során ne hagyd ki a természet lenyűgöző alkotásait sem (fotó:pixabay/2taol)

Málta a nyitást június 7-én léptette érvénybe. Ez azt jelenti, hogy, ha mostanában indulsz a nyaralni Máltára, akkor már mindent ugyanúgy élvezhetsz, mint a  koronavírus megjelenése előtt. Nem csupán az éttermek, táncos mulatozók várnak tárt kapukkal, de akár az esküvődet is megtarthatod itt. Kültéren 300 fővel, beltéren pedig 100 vendéggel bonyolíthatod le életed egyik meghatározó pillanatát.

A maszkviselés szabályai változhatnak. Egyelőre azonban a közterületeken kötelező, viszont a strandokon már nem kell hordanod, így a szállodai medencék mellett sem. Ha pedig beutazásod előtt legalább 14 nappal korábban megkaptad mind a két oltást, szabadon átlépheted az országhatárt. Ez a feltétel jelenleg a borostyán és vörös listán szereplő területekről érkezőkre vonatkozik. Gyerekek esetében azonban szükség van 72 órás PCR-teszt eredményre.

Málta
Festői környezetben bújik meg a szigetország, Málta (fotó: pixabay/madgalenalena)

Málta megnyitása kedvezően hat a légitársaságok szektorára is. A Wizz Air és a Ryanair járatai például a hét minden napján érkeznek a szigetországba. Szinte hihetetlen, de az elmúlt másfél év megpróbáltatása kifejezetten kedvező változásokat idézett elő az országban. Számtalan butikhotel nyílt és megannyi étterem is fejlesztéseken esett át. Jelenleg öt darab Michelin-csillagos éttermet érhet el az idelátogató turista.

Málta továbbra is a világ második legbiztonságosabb országának számít, így nem meglepő, hogy az egyik legkedveltebb nyaralási úti cél. Ha pedig a látvány, és a kulináris élvezetek nem lennének elég hívogatóak, merülj el a számtalan sportolási és kikapcsolódási lehetőségben. A hajózás mellett kipróbálhatod a búvárkodást vagy éppen a kajakozást. Ha pedig még izgalmasabb kalandra vágynál, ússz egyet a hatalmas tonhalakkal, vagy szüretelj egyet, esetleg készíts sajtot. Málta idén is csak téged vár!

További utazási ajánlóinkat se hagyd ki, kattints korábbi cikkeinkre: 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •