Innsbruck
(fotó: pixabay/daveoxberry)

Színes házak, hegyormok és festői, zöld környezet. Ezek a tiroli város legfőbb jellemzői. Ha Innsbruckban jársz, ugyan megelégedhetnél a lenyűgöző látványvilággal is, de ha ránk hallgatsz, ellátogatsz az 5 gyönyörű látnivaló mindegyikéhez. Garantáltan nem fogsz csalódni!

Innsbruck, a festői kirándulóhely

A Budapesttől 725 kilométerre fekvő Innsbruck autós utazással nagyjából 7-8 óra alatt elérhető. A tiroli város az Inn-folyó közvetlen partján helyezkedik, így nem meglepő, hogy jelentése az “Inn hídja”. Az alpesi település nem csupán természeti kincsekben gazdag, hanem rendkívül híres kulturális látnivalóiról is. Mi most azokat a helyszíneket gyűjtöttük nektek össze, amit feltétlenül muszáj látnod, ha Innsbruckba látogatsz!

1. Az Aranytetős ház

A város leghíresebb és legékesebb nevezetességét az óváros szívében találhatod meg. A Goldenes Dachl, vagyis az Aranytetős ház elnevezését az épület tetejét borító 2657 darab rézcserepéről kapta. A gótikus és barokk stílusjegyeket is képviselő építményt 1500 körül I. Miksa császár és Bianca Maria Sforza nászának tiszteletére, amolyan nászajándéknak szánták a készíttetők. Az uralkodó teljesen beleszeretett az erkélybe és gyakran időzött az aranytető alatt.

Aranytető Innsbruck
(fotó: pixabay)

2. Diadalív

Az újabb esküvői ajándéknak szánt építmény a város egyik legnépszerűbb látnivalója. A Triumphpforte névre hallgató Diadalív római mintára készült és amennyire örömteli a története, olyannyira szomorú is. A három kapus történelmi emlékművet Mária Terézia emeltette fia, II. Leopold császár esküvőjének alkalmából. Az ünnepség azonban idejekorán tragédia váltott, mivel a lakodalom alatt lett rosszul és tért örök nyugodalomra Mária Terézia férje. Az építményt utazásod során a Maria Theresien utca végén fogd megtalálni.

Diadalív - Innsbruck
(fotó: pixabay/simonrei)

Az ajánló a következő oldalon folytatódik!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2