balatoni nyaralás belföldi kirándulás autóval

Ha hihetünk az előrejelzéseknek, akkor napokon belül végre beköszönt a tavasz. Ha pedig itt a jó idő, akkor érdemes azt kihasználni. Hazánkban számos olyan csodálatos hely érhető el, ahol olyan lenyűgöző panorámában gyönyörködhetünk, mint a mesében. Ehhez pedig nincs másra szükségünk, mint egy jó társaságra, egy autóra és tippjeinkre. Válogass bátran a legszebb autós túraútvonalak közül!

Az örökké kék Balaton

balatonfüred
(Fotó: Vörös Ákos/Balatonfüred.hu)

A magyar tenger az egyik leggyakoribb választás, ha hazai kirándulásról beszélünk. Hiszen, ki ne gondolna vissza szívesen arra a gyerekkori pillanatra, amikor az autó ablakából először pillantotta meg a tavat. E régi emléket pedig újból felidézhetjük, ha a 71-es főút Balatonfűzfő felé vezető szakaszán haladunk, mivel az út közvetlenül a tó mellett fut végig. Egy másik gyönyörű látkép a Vászolyról Balatonudvariba tartó útszakasz, ahol szintén elképesztő balatoni panorámával találjuk szembe magunkat. Ha pedig a magyar tenger felé utazunk, ne hagyjuk ki a másik retro élményt, a kompot: a tihanyi félsziget számos látnivalót és élményt kínál az autós túra kedvelőinek.

Kirándulási terv dunai látképpel

A Dunakanyar és környéke valódi roadtrip jolly joker: Börzsöny, Pilis, Verőce, egytől-egyig igazi mesebeli kalandtúra! Ha pedig Duna, akkor feltétlenül meg kell említeni Nagymarost. Kinek ne lenne kedve kompra szállni, és ellátogatni Visegrádra? Ha pedig már ott vagyunk, akkor a Fellegvártól, a lélegzetelállító Panoráma úton át, néhány bájos falun keresztül haladva meg is érkezhetünk Szentendrére. Ha még mindig van időnk, álljunk meg, parkoljunk le az autóval, és nézzünk szét ezeken a településeken. Nem is hinnénk, hogy ezeken az eldugott, romantikus vidékeken mennyi csodára lelhetünk. Az autós túraútvonalak közkedvelt megállója nem véletlenül lett a Dunakanyar.

Szentendre
Szentendre romantikus sétányai garantáltan feltöltenek (forrás: pixabay.com/KriszM)

Az autós túraútvonalak ajánlója a következő oldalon folytatódik!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2