Málta kikötő kis csónakokal
Kép: viewingmalta.com

A Földközi-tenger közkedvelt országaihoz hasonlóan hamarosan Málta szigetén is beindulhat a nyári szezon. Július 1-jével ugyanis újranyitják az ország repülőterét, így a Máltáról induló és oda tartó kereskedelmi járatok ismét elindulhatnak.

Az első úti célok csoportja, amelyek újból megnyitásra kerülnek: Németország, Ausztria, Szicília, Ciprus, Svájc, Szardínia, Izland, Szlovákia, Norvégia, Dánia, Magyarország, Finnország, Írország, Litvánia, Izrael, Lettország, Észtország, Luxemburg és Cseh Köztársaság. A nagy forgalmat bonyolító Nagy-Britannia egyelőre nem szerepel az beutazásra engedélyezett országok között. A későbbiekben további desztinációk felé is nyitnak majd, amint az egészségügyi hatóságoktól arra engedélyt kapnak.

málta nyári szezon
Hamarosan Málta szigetén is indul a nyári szezon, miután megnyitják az ország repterét a nemzetközi járatok előtt is (Kép: viewingmalta.com)

A turizmus Málta gazdaságának csaknem negyedét teszi ki, 2018-ban például 2,8 millió turistát vonzott a szigetország. Éppen ezért a vendéglátóhelyek és hotelek már hetek óta nyomást gyakorolnak a kormányra, hogy mielőbb nyissák újra a sziget határait. Hiszen a nyári szezon Máltán is már a küszöbön áll.

A közel félmilliós népességet számláló Máltán a mai napig 622 koronavírusos esetet tartanak számon, és mindössze 9 ember vesztette életét a Covid-19 következtében. Az ország nagy erőkkel lépett fel a járvány megelőzése érdekében, az elmúlt hónapokban széleskörű tesztelést folytattak, valamint már az első vírusos esetek megjelenése után bevezették a szükséges korlátozásokat, bezárásokat.

Tudtad, hogy Máltán mindent megtesznek annak érdekében, hogy a szigeten egyszer majd csak elektromos járművek közlekedhessenek? Erről a tervről ebben a cikkünkben olvashatsz.

Forrás: Reuters, Turizmus Online

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •